BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Libya'da militanlar askeri üssü ele geçirdi

Libyalı yetkililer, Bingazi kentindeki Libya özel kuvvetlerine ait bir üssün militanlar tarafından ele geçirildiğini söyledi. Militanlar da bir açıklamayla üssün kontrollerine geçtiğini doğruladı.

Abone ol

Libyalı yetkililer Bingazi kentindeki Libya özel kuvvetlerine ait bir üssün militanlar tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Yetkililer, kentte Libya ordusu ile radikal İslamcı militanlar arasında günlerdir devam eden çatışmanın ardından üssün militanların kontrolüne geçtiğini belirtti.

Geçen günlerde, çatışmalar sırasında roketler tarafından vurulan Trablus'taki petrol deposunda yangın çıkmış ve bir türlü söndürülememişti.

Libya hükümetinin uluslararası yardım çağrısı yapması üzerine İtalya Libya hükümetine yardım teklifi sundu.

2011 yılında başlayan ayaklanmalardan bu yana, ülkede siyasi istikrarsızlık sürüyor.

Dün basına konuşan Libya Özel Güvenlik Güçleri yetkilisi Fadıl el Hassi, "Yoğun bombardımanın ardından Bingazi'deki askeri üssü terk ettik" dedi.

Radikal İslamcı militanlar da bir açıklama yaparak, üssü ele geçirdiklerini teyit ettiler.

Ülkede şiddet artıyor

Pazartesi günü Bingazi'de hükümet güçleri ile militanlar arasındaki çatışmalarda 38 kişi ölmüştü.

Trablus'taki havaalanını ele geçirmeye yönelik çatışmalarda ise en az 97 kişi hayatını kaybetti.

Yangının çıktığı petrol deposu, havaalanına 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana en ciddi çatışmalara sahne olan Libya'da radikal İslamcı militanlar ülkede önemli bir bölümün kontrolünü ele geçirmiş durumda.

Pazar günü, ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Fransa ve Almanya da Libya'da bulunan vatandaşlarından ülkeyi derhal terk etmelerini istedi.

ABD ve Türkiye; artan şiddet nedeniyle Libya'daki büyükelçiliklerini boşaltmış ve personellerini geri çağırmıştı. Birleşmiş Milletler de ülkedeki temsilciliğini kapattı.