BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  DÜNYA

Libya'da büyük facia! Onlarca ölü var

LİBYA açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı. Gelen son dakika haberlere göre 90 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Libya donanması tarafından yapılan açıklamada, 126 mültecinin bulunduğu bot Akdeniz açıklarında bot battı.

Yetkililer, botun Libya açıklarında batması sonucu 97 mülteciden haber alınamadığını ve sığınmacıların ölmüş olabileceğini bildirdi.

20 KİŞİ KURTARILDI

Donanma sözcüsü Eüp Hüssam, başkent Trablus’un Garabulli bölgesinden hareket eden botun şiddetli dalgalarla mücadele ettiğini dile getirerek, 20 kişinin kurtarıldığını dile getirdi.

3 BİN 800 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

BM tarafından yapılan açıklamalarda ise, bu yıl içinde Akdeniz’den Avrupa’ya geçmek isteyen 3 bin 800 kişi hayatını kaybetmişti.

EN TEHLİKELİSİ LİBYA-İTALYA ROTASI

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği açıklamasında, deniz yolculuğunun en tehlikeli etabının Libya ile İtalya arasında olduğu belirtildi. Örgüte göre bu rota üzerinde her 47 sığınmacıdan biri hayatını kaybediyor. Türkiye’den Yunanistan’a doğru olan daha kısa rota üzerinde ise her 88 sığınmacıdan birinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü de salı günü Libya açıklarındaki bir sığınmacı teknesinde yakıt buharını solumak zorunda kalan 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Örgüt, Alman yardım örgütü Sea Watch ile birlikte Bourbon Argos kurtarma gemileriyle iki teknedeki 246 sığınmacıyı kurtarabildiklerini kaydetti.