BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Libya'da bombalı saldırılar: En az 25 ölü

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) giderek güçlendiği Libya'nın Derna kenti yakınlarında meydana gelen üçlü bombalı saldırılarda en az 25 kişi hayatını kaybetti. Bombalamaların hedefleri arasında parlamento sözcüsünün de evi var.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün giderek güç kazandığı Libya'nın El Kubbe kentinde gerçekleşen birden fazla bombalı saldırıda en az 25 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

El Kubbe kenti IŞİD'in güçlü olduğu kent olarak bilinen Derna'ya yakın.

BBC'ye konuşan bir güvenlik kaynağı patlayan üç bombanın hedefinde parlamento sözcüsü Agila Salih'in evi, bir karakol ve bir benzin istasyonu bulunduğunu söyledi.

Salih, saldırıların Mısır tarafından IŞİD'in Lİbya'daki hedeflerine yönelik yapılan hava saldırılarına misilleme olarak görüldüğünü söyledi.

Mısır, geçen haftasonu 21 Hrıstiyan vatandaşının IŞİD tarafından başları kesilerek öldürülmesini gösteren videonun yayınlanmasının ardından Libya hava kuvvetleri ile beraber IŞİD'in Derna kentindeki hedeflerine saldırı düzenlemişti.

Salih "Bu operasyonun Derna'da olanların intikamı olduğunu düşünüyorum" dedi. Libya ve Mısır'ın hava saldırılarında Derna'da en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

El Kubbe'deki bombalı saldırılarda Reuters ölü sayısının 40 olabileceğini yazdı. Salih ise saldırılarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Libya 2011 yılında dönemin lideri Muammer el Kaddafi'nin koltuğundan indirilmesinden bu yana siyasi kaos içinde ve bölünmüş durumda.

Tobruk'ta uluslararası alanda tanınan yönetim yer alırken, Bingazi ise büyük ölçüde isyancıların yönetiminde.