BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  DÜNYA

IŞİD son dakika Libya'da Türk turistlerin kaldığı otele saldırı

IŞİD son dakika saldırısıyla Libya'yı sarstı Türk turistlerin kaldığı oteli bastı.

Abone ol

Libya'da son dakika saldırı şoku yaşandı IŞİD Türk turistlerin kaldığı lüks bir oteli basarak, en az üç güvenlik görevlisini öldürdü.

IŞİD'in Libya kolu, Trablus'ta bir oteli basarak güvenlik görevlilerini öldürüp bazı kişileri de rehin aldı. Otelde Türk turistlerin de kaldığı öğrenildi.

BOMBA YÜKLÜ ARACI OTELİN ÖNÜNDE PATLATTILAR

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir grup silahlı kişiler, Türk turistlerin de kaldığı Corinthia Otele silahlı baskın düzenledi. Saldırganlar, bomba yüklü bir aracı otelin önünde patlattıktan sonra silahlarla içeri girdi. Patlamada, otelde çalışan iki güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

isid-turk-turistlerin-kaldigi-otele-saldiri.jpg 

Trablus emniyet kaynakları, saldırıyı IŞİD'in Libya kolunun üstlendiğini bildirdi.

libya.jpg 

Otelde çalışan bir Türk, İtalyan ve İngiliz misafirlerin kaldığını, ancak saldırı anında otelin büyük oranda boş olduğunu ifade etti. Silahlı bir kişiyi tutuklayan güvenlik güçleri, otelin çevresini kuşattı.

isid-libya-baskini.jpg
Otele giden yollarda geçişlere izin verilmediği ve çok sayıda ambulans bölgede bekletildiği belirtildi.


libya2.jpg 
"İÇERİDE ÜST DÜZEY YETKİLİLER DE VARDI"

Reuters haber ajansının verdiği bilgilere göre Trablus'taki hükümetin başbakanı Ömer el Hassi'nin de saldırı sırasında otelde olduğu ancak daha sonra tahliye edildiği belirtildi. Libya televizyonu, "içeride üst düzey yetkililerin" olduğunu bildirdi ancak başka detay vermedi.