BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

LGS tercih sonuçları açıklanıyor MEB e okul lise giriş sonuçları

Bu sene ilk kez yapılan ve binlerce 8. sınıf öğrencisinin isteğe bağlı girdiği LGS tercih sonuçları bugün MEB tarafından açıklanacak. 13 Temmuz'da tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler şimdi e okul öğrenci girişi üzerinden açıklanacak olan LGS tercih sonuçlarına kilitlendi. Liseye giriş tercih sonuçları sorgulama sayfamızda.

Abone ol

LGS tercih sonuçları sorgulama e okul öğrenci girişi modülünde erişime açılıyor nefesler tutuldu. Bu sene ilk ke uygulanan yeni sınav sistemi olan LGS'te isteyen 8. sınıf öğrencileri girdi ve 13 Temmuz'da tercihlerini yaptı. Bugün ise LGS tercih sonuçları ve boş kontenjan listesileri MEB tarafından açıklanacak.LGS sonuçları ve liselerin boş kontenjan listeleri bugün yani 30 Temmuz pazartesi günü e okul öğrenci girişi üzerinden erişime açılacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Bu yıl ilk kez uygulanan LGS'nin sonuçlarının açıklanması ardından hem öğrencileri hem de en az onlar kadar heyecanlı olan velileri tercih işlemlerini de tamamladı. E Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullandı. Adrese dayalı tercihler, bu çerçevede zorunlu kılındı. Aynı puandaki birden fazla kişinin aynı tercihte bulunması halinde ise OBP önem arz edecek. Adaylar e-Okul üzerinden 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00’ye kadar tercihte bulunabildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 13 Temmuz'da tamamlanan tercih işlemlerine ait yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 30 Temmuz'da duyurulacak.

2018 LGS TERCİH SONUÇLARI, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK: Bakanlığın gerek resmi web sitesinde gerek e-Okul’un sorgu sayfasında LGS tercih sonuçları, 30 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Saat kaçta açıklanacak, sorusuna resmi açıklama yapmayan MEB, geçmiş sınav ve tercih işlemlerine dair sonuçları 10:00 ile 14:00 arasında açıklıyor. Peki nakil başvuruları ne zaman başlıyor?

NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK: Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.