BIST 9.560
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,31
HABER /  GÜNCEL

LGS sonuçları öğrenme sayfası MEB girişi TC ile LGS sorgulama ekranı

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 liseye geçiş sınavı sonuçları saat kaçta erişime açılacak soruları binlerce öğrencinin tek gündemi. 8. sınıfların isteğe bağlı olarak girdiği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan LGS sonuçları bugün yani 26 Haziran'da saat 16.00'da meb.gov.tr adresinde erişime açılacak.

Abone ol

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 LGS sınav sonuç açıklama tarihi netleşti mi aramaları son günlerde hız kazandı. MEB tarafından bu sene ilk kez uygulanan ve isteyen 8. sınıf öğrencilerinin girdiği yeni adıyla LGS sınavı sonuçları bugün saat 16.00'da erişime açılacak. LGS sonuç bilgisini öğrenciler SMS ya da mail yoluyla öğrenemeyecek. LGS sonuçları anlık olarak meb.gov.tr adresindenTC numarası ve öğrenci şifresi ile sorgulanabilecek. 


LGS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Bakanlık öğrencilerin ve velilerin heyecanını dindirmek adına yaptığı açıklamaya göre 2018 LGS sınav sonucu 26 Haziran 2018 tarihi itibariyle açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi meb.gov.tr dışında hiç bir yerde öğrenilemeyecek ve sınav sonuçları posta yoluyla iletilmeyecek. Liseye Geçiş Sınavı sonuçları açıklanır açıklanmaz MEB ile birlikte aynı anda haberimizin detayından yer alacaktır.

2018 LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sonuçlar açıklandığında link aktif olacaktır

LGS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

(-) Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

(-) Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

(-) Başvuru şartlarını taşımadığı ve başvurusu olmadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

(-) Geçerli kimlik belgesinin ve fotoğraflı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi

(-) Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

(-) Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

(-) Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) SORU DAĞILIMLARI: Liseye Geçiş Sınavı’nın sınavının birinci bölümünde sözel alandan 50 soru soruldu ve toplamda 75 dakika sürdü. Sözel bölümde; 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.

LGS’nın ikinci bölümünde ise sayısal alandan 40 soru soru ve toplamda 60 dakika sürdü. Sayısal bölümde; matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere toplamda 40 soru yöneltildi.