BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.490,58
HABER /  GÜNCEL

LGS birincileri kim oldu isimleri LGS birincileri hangi okuldan

LGS birincileri kim oldu, 2018 LGS birincileri hangi okuldan oldu aramaları LGS sonuçlarının ardından merak konusu oldu. Şu ana kadar 4 LGS birincisi açıklandı. Tam puan alan LGS birincileri isimler Akbel Aydın, Olçum Başak, Mehmet Faruk Köylü ve Azra Kargı oldu.

Abone ol

LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi de LGS birincileri kim oldu, LGS birincileri hangi okuldan ve LGS birincileri kaç puan aldı sorularına çevrildi. LGS sonuçlarına göre 4 isim tüm soruları eksiksiz ve doğru yaparak tam puan aldı. 2 birinci çıkaran LGS sonuçlarına göre biricilerden biri Ankara'dan Olçum Başak,  Adana'dan Azra Kargı, Konya'dan Mehmet Faruk Köylü, Ordu'dan Akbel Aydın oldu. 

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk birincisi Ankara’dan çıktı. Özel bir okulda tam burslu olarak eğitim gören Olçum Başak, tüm soruları çözerek, LGS birincisi oldu.

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) birinci Ankara'dan Olçum Başak oldu. Ankara'da özel bir kolejde tam burslu olarak öğrenim gören Başak, tüm soruları çözdü. Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan LGS birincisi Başak'ın babası Mustafa Başak, Olçum'un disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik. Sınav öncesi de ders çalışmadı. Ama Olçum disiplinini her zaman korudu. İlkokulu devlet okulunda okudu ve özel bir okulun tam bursunu kazandı. Ortaokul eğitimini tam burslu olarak özel bir eğitim kurumunda gördü” diye konuştu

Bu arada Olçum'un dışında, beş öğrencinin İstanbul, bir öğrencinin de Ordu'da 500 tam puan alarak birinci olduğu belirtildi.

Diğer yandan, LGS'de özellikle matematik sorularının zor olması nedeniyle çok eleştirilmiş, bu nedenle de tam puan alarak birinci olacak öğrenci beklenmiyordu.

İmam hatipli Azra LGS’de Türkiye birincisi oldu: Adana’da Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Kargı Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden oldu.
Adana’da Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Azra Kargı, sınava giren yaklaşık 1 milyon öğrenciden 18 kişinin tam puan aldığını söyledi.

İMAM HATİPLİLER ADINA GÜZEL BİR ŞEY YAPTIM: Azra Kargı, birinci olan tek imam hatip öğrencisinin kendisi olduğunu söyleyerek"İmam hatipliler adına iyi bir şey yaptığım için mutluluk duyuyorum. İmam hatipleri yükseltmek, bu konuda insanların düşüncelerini değiştirebilmek benim için çok önemliydi. İmam hatiplerin bu ülkedeki önemini anlayamayan insanlar var. Bu ülke ayakta durabiliyorsa bence imam hatipliler sayesinde ayakta durabiliyor." dedi.

"GECE YARILARINA KADAR ÇALIŞTIM"
Azra Kargı, "İnsanlara yararlı olmak, özellikle ülkeme yararlı olmak benim için çok önemli. Kendim için olmasa bile ülkem için bir yararımın dokunmasını çok isterim. Çalışırken en büyük prensibim 'Öyle bir çalışacaksınız ki soru hazırlayan heyete şans bırakmayacaksınız' düşüncesiydi. Onlara 'Siz ne sorarsanız sorun, ben zaten yapabilirim' diyeceksiniz. Gece yarılarına kadar çok çalıştığım hiç olmadı asla her zaman düzenli çalışmaya gayret ettim." şeklinde konuştu.

Akbel Aydın (Ordu/Altınordu 19 Eylül Ortaokulu): Çok soru çözdüm. Tabii öğretmenlerimin de çok yardımı oldu. Sonucu gördüğümde heyecanlandım ve çok mutlu oldum. Ama biraz da sakindim. Çünkü aklımın bir köşesinde olabileceğini düşündüm. Okulda yaptığımız denemelerde kötü yapıyordum. O sırada 15 gün kadar moralim de bozulmuştu. Ailemin ve öğretmenlerimin desteğiyle yeniden moralimi geri kazandım. İleride yurtdışında okumak istiyorum. İyi bir liseye gidersem iyi bir üniversiteye de gidebileceğimi düşünüyorum. Yeni adaylar, çok kitap okusun. Çünkü sorular çok uzun. Özellikle fende bir sayfada bir soru vardı. Uzun olduğu için hızlı okumaya önem versinler.

 Mehmet Faruk Köylü (Konya-Pema Koleji): İçimde inanılmaz derecede bir mutluluk var. Başta bana destek verdiği için aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir duygu yaşıyorum. İnşallah hedefim, gelebileceğim en iyi yere gelip tüm insanlığa faydalı olmak. Tüm soruları doğru cevaplayan birkaç kişi varmış. Sınav sonrasında tüm soruları doğru cevaplayacağımı beklemiyordum, daha sonra kontrol edince öğrendim. Sınavda sayısal zordu ama sayısala ilgim olmasından dolayı sıkıntı yaşamadım.