BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

Lezzetli bir makaron tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Makaron yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mutlaka ölçü kullanılmasıdır. Makaron kalorisi oldukça yüksek bir tatlıdır.

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

Makaron özünde İtalyan kökenli olan ancak bir Fransız tatlısı olarak dünyada popüler olan bir kurabiye çeşididir. Lezzetli bir makaron yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Haberimizde bulunan makaron tarifi ile ilgili püf noktalarla hem lezzetli, hem farklı hem de renkli renkli eşsiz bir tatlıyı misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte makaron tarifinde dikkat etmeniz gereken 8 püf nokta...

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

1- ÖLÇÜ KULLANIN: Her zaman yaptığınız kek, börekte belki ölçü kullanmanıza gerek yoktur, alıştığınız ayarda göz kararı ile yapabilirsiniz. Ancak makaron yaparken mutlaka ölçü kullanın. Eğer gr olarak verilen bir tariftan yapıyorsanız da verilen gramın nasıl ölçüye denk geldiğine bir kere bakıp tekrar aynı ölçüyü kullanmaya devam edin. Makaron, hamuru ve yapımı dolayısıyla hassas olduğundan dolayı malzeme miktarlarındaki fazla değişimler hamuru ve hamurun pişmesini etkileyecektir.

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

2- ÖĞÜTÜLMÜŞ ÜRÜN KULLANIN: Kullandığınız badem tozunu evde kendiniz yapmak isterseniz iyice öğütebileceğinizden emin olun. İnce bir elek kullanarak öğütme yapabilirsiniz ama eğer yeterince öğütemezseniz hazır olarak satılan badem tozu veya badem unlarından almanızı tavsiye ederiz. Yeterince öğütülmemiş badem tozu hamurda kalarak, macaron pişerken üzerinde çatlaklar oluşmasına neden olur.

Lezzetli makaron tarifinin 8 püf noktası

3- Makaron yaparken normal olarak her zaman bir bütün halinde düşünülüyor ve herhangi bir beze tarifine bakılıp içine de lezzetli bir krema yapılıyor. Fakat öncelikle düşünmeniz gereken nasıl bir beze yapmak istediğinizdir. Makaron yapımında da bütün bezeler aynı değildir. Bazı tariflerde yumuşak beze kullanılırken bazı tariflerde de daha çıtır bir beze yapılıyor. Makaron’un orijinali dışı biraz sert görünümlü ama ısırıldığından içi yumuşak olan bezelerle yapılandır. Sizde kendş damak zevkinize göre sert ya da yumuşak olan bezeye karar verip ona göre bir tariften yapmalısınız.