BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA

Leyla İmret kimdir görevden alındı ilk kez konuştu

CİZRE Belediye Başkanı Leyla İmret, İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanlığı görevinden alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamasında "Çarpıtılmış bir haberden dolayı görevden alınmam kabul edilemez" dedi.

Abone ol

CİZRE'nin HDP’li belediye başkanı Leyla İmret, İçişleri Bakanlığınca görevinden alınmasının ardından yaptığı ilk açıklamasında şaşkın olduğunu dile getirerek, hakkında soruşturma başlatılmasına neden olan Sözcü’nün 8 Eylül tarihli "Leyla İmret’ten ihanet açıklaması" başlıklı haberi için “Kesinlikle doğru değil, tamamen çarpıtılmış bir haber. Bundan dolayı bilmeden etmeden görevden alınmam kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılan İmret, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

27 yaşında Cizre Belediye Başkanlığı'na seçilerek Türkiye’nin en genç belediye başkanları arasına giren Leyla İmret, HDP'ye yakınlığıyla bilinen IMC TV'ye yaptığı açıklamada ‘isyana tahrik’ten hakkında soruşturma başlatılmaı ve görevden alınmasınınaynı gerekçeye dayandığını savundu. Hakkında bir linç kampanyasının yürütüldüğünü dile getiren İmret, Sözcü gazetesi başta olmak üzere bazı medya organlarının ABD merkezli yayın yapan Vice News'e dayandırarak "İç savaş Cizre’den başlayacak" başlığıyla duyurduğu ve bizzat altında imzası bulunan muhabir John Beck tarafından yalanlanan haber nedeniyle görevden alındığını söyledi.

leyla-imret-2.jpg 

LEYLA İMRET KİMDİR?

İmret, 5 yaşındayken babasının öldürülmesine şahit olmasının ardından annesi ile Mersin’e göç etmiş ve bir süre sonra da akrabalarıyla Almanya’ya gitmişti.

Seçimlerden sonra verdiği röportajlarda Almanya’dayken hayalinde hep Cizre’ye dönmek olduğunu söyleyen İmret, eğitim gördüğü Bremen ile Cizre arasında köprü olacağını söylemişti. 28 yaşındaki Leyla İmret yüzde 83 oy oranı ile belediye başkanı seçildi.

O HABERİN İÇERİĞİNDE NE VARDI?

8 Eylül tarihli Sözcü, Sabah ve Ensonhaber isimli internet sitelerinde, İmret'in VICE News'e yaptığı açıklamalar, “İngiliz basınına konuşan Leyla İmret, ‘İç savaş Cizre’den başlayacak” şeklinde yansıtılmış, haber, ABD merkezli Vice News’a dayandırılmıştı. Ancak Vice News’te yer alan John Beck imzalı haberde, aslında, İmret’in “Türkiye bir iç savaşın içinde diyebiliriz” ifadeleri yer alıyordu. Beck, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, “Sözcü’nün haberine dair yaptığı alıntı tamamıyla yanlıştır” demişti.

ekran-resmi-2015-09-12-10.05.32.png