BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
MAGAZİN

Leyla Bilginel yaşam savaşı veriyor! Dangue virüsü kaptı

Ünlü oyuncu Leyla Bilginel, sivrisinek ısırması nedeniyle yaşam savaşı veriyor. 'Benim için dua edin' notuyla ınstagram hesabından bir video paylaşan Bilginel'in Dang Humması virüsü kaptığı öğrenildi. Peki Dang Humması virüsü nedir?

AMERİKA'daki sperm bankasına başvurarak anne olan ve daha sonra Phuket'e yerleşen oyuncu Leyla Bilginel, sivrisinek ısırması nedeniyle yaşam savaşı veriyor.

Dangue virüsü kapan oyuncu ''Benim için dua edin'' notuyla Instagram hesabından paylaştığı videoda ''5 gündür çok hastayım. Dişlerim birbirine vurduğundan çok konuşamıyorum. Sadece buraya gelenler dikkat etsin. Bir sivrisinek yüzünden ölümcül bir hastalık Dang Humması adında bir hastalık. Bir sivrisinek innSaın haytaını alt üst edebiliyor. Dünden beri gelen bütün dualarınız beni buldu. Hepinizi seviyorum'' dedi. 

DANG HUMMASU (DENGUE FEVER) NEDİR? Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için ’kırık kemik humması’ olarak da bilinir. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Dang virüsünün bilinen 4 tipi vardır. Bir tipiyle hastalık geçirenler diğer tipleriyle de tekrar hastalanabilirler.

Sitene Ekle
Etiketler