BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Levent Kırca çok fena coştu

Ünlü tiyatrocu Levent Kırca, İşçi Partisi'ne katılım törenine katıldı. Kendi rızasıyla partide olduğunu belirten Kırca çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Ünlü tiyatrocu Levent Kırca, İşçi Partisi üyesi oldu. Kırca, "Türkiye'nin geleceğinde İşçi Partisi iktidar olacak" dedi. Levent Kırca, Oktay Akbal, İlyas Salman, Suzan Aksoy, Muazzez İlmiye Çığ, Özdemir Nutku, Fikret Otyam ve 1700 toplum önderi 'Yeniden Atatürk Devrimi İçin' İşçi Partisi'nde buluştu.

İşçi Partisi, Nazım Kültür Merkezi'nde ‘Yeniden Atatürk Devrimi için İşçi Partisi'nde Birleşiyoruz' sloganıyla üye katılım töreni düzenledi. Törene İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Genel Başkan Yardımcısı Ceyhun Mumcu ve parti yetkilileri katıldı. Yeni üyelere rozetleri Genel Başkan Vekili Özbey tarafından verildi. İşçi partisinin yeni üyelerinin partililere seslendiği törende oyuncu Levent Kırca, İşçi Partisi yeni üyelerinin belli bir kesimi temsil ettiğini ifade ederek, salonu almayacak kadar insanın yüreklerini de birlikte getirdiklerini belirtti. Kırca, konuşma süresini aşan İşçi Partisi'nin yeni üyesi, Aydınlık Gazetesi yazarı Fikret Otyam'a da takılarak, Otyam'ın 2 dakikalık konuşma süresini 10 saniye aştığını söyledi. Kırca, Otyam'a dönerek, "Bu parti İşçi Partisi olmasaydı, başka bir parti olsaydı, bu süreden ötürü kendimizi farklı bir yerde görebilirdik" dedi.

KENDİ RIZAMLA GELDİM

Kırca, İşçi Partisi'nin yaşamasının kimilerine işaret olması adına önemli olduğuna değinerek, "Herhangi bir teklif almadım, herhangi bir davet almadım. Ben kendi rızamla, buraya ayaklarımla geldim. Hem de yürüyerek değil, koşarak geldim. Herkese, ‘Buraya gelin' diyorum. Yürüyerek değil, koşarak. Çünkü vakit az kaldı. Artık son durak arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK BURADA BAŞ TACI

Silivri'de Şule Perinçek ile tanıştığını söyleyen Kırca, İşçi Partisi'nde farklı bir dünyanın, kardeşliğin, dostluğun olduğunu anladığını ifade etti. Kırca, "Burada herkesin bir kenara atmaya çalıştığı Atatürk baş tacı, Atatürk burada baş tacı" diye konuştu.

BU YUMRUKLAR BİRİLERİNİN BAŞINA İNECEK

Kırca, yumruklarını kaldırarak bağırdıklarını belirterek, "Ama bu yumruklar havada durmayacak, birilerinin başına inecek. Söz veriyorum. Çünkü çoktan hak ettiler. Türkiye'nin geleceğinde İşçi Partisi iktidar olacak. Cumhuriyet ilelebet payidar olacak. Bu açıkça görülüyor. Herkes buraya gelsin. İşçi Partisi çatısı altında buluşmaya çağırıyorum. Herkes buraya gelmeye çağırıyorum. Türkiye Cumhuriyeti burada yaşamalı" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ

Yazar Fikret Otyam, 1926 yılında doğduğunu kaydederek, gazeteciliğinde partili olmak istemediğini ifade etti. Otyam, 8 aylık İşçi Partili olduğunu belirterek, "Ne mutlu bana, ne mutlu hepimize" şeklinde konuştu. Salondaki İşçi Partililer, ‘Öncüler partiye, parti iktidara', ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz', ‘Özgür, cesur Doğu Perinçek' şeklinde slogan attılar.