BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Levent Kırca bakın nasıl çark etti!

Erdoğan için "Sonu Menderes gibi olacak" diyen Levent Kırca bu sözlerinden çark etti.

Abone ol

Levent Kırca, idama karşı olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın sonunun Adnan Menderes gibi olacak derken, idam edilmesini kastetmediğini öne sürdü. Kırca, “Erdoğan’ın sonunun Menderes gibi olması demek illa asılacak anlamına gelmez. Kaldı ki, bu ülkede tesadüfen görsem ki Tayyip Erdoğan’ı asıyorlar ipini çözer ben aşağıya indiririm.” dedi.

ADIMI SARHOŞA ÇIKARDILAR 

Adnan Menderes’in memleketi Aydın’a “İçeridekiler” isimli oyun için gelen Levent Kırca, oyun öncesi gündemi değerlendirdi. Belediye Anfi Tiyatro’da oyun öncesi konuşan Kırca, AK Parti hükümetini kendisini hedef göstermekle suçladı ve kendisinin sarhoş gibi lanse edilmesine tepki gösterdi. Levent Kırca, “Hayatımda bir tek sigara içmedim, bir tek içki içmişliğim de yok, adımı sarhoşa çıkaran da bunlar. AK Parti'nin Kırca’yı istememiş olmasında şaşılacak bir şey yok. AK Parti Kırca’yı istiyor deselerdi şaşırırdım. AK Parti’nin başına bir şey mi düştü derdim. AK Parti'nin beni istemiyor olması bir şereftir. Bir onurdur. AK Parti'nin istediği insanları ve başlarına gelenleri görüyoruz.“ şeklinde konuştu.

AK Parti’nin finalini oynadığını, ülkeyi bölmeye çalıştığını ve hukuku da işlemez hale getirdiğini iddia eden Kırca, Başbakan Erdoğan'ın sonunun da Adnan Menderes gibi olacak derken, asılacak anlamında değil, sadece hükümetin yıkılışı anlamında söylediğini belirtti.

Askeri darbelere ve idamlara karşı olduğunu ve Başbakan’ı asmak isteseler önce kendisinin karşı çıkacağını belirten Kırca şöyle konuştu: “AK Pati finaline oynuyor. Kendi sonunu hazırlıyor. Askeri darbelere ölüm cezalarına karşıyız. İdamın kaldırılması için eylem yapanların başındaydım. Hükümet hukuku, adaleti ayaklar altına almış. Hukuku yandaşlaştırmışsa, işlemez hale getirmişse bunu tarihimizde Adnan Menderes ile özdeşleştiririz. Nedeni Adnan Menderes de hukukun yetkilerini almıştır. Adnan Menderes zamanında hukuk işlemez hale gelmiştir. O hükümet yıkıldı.

Başbakan Erdoğan’ın sonu Adnan Menderes gibi olacak derken, benzeyecek derken, sadece hükümetin yıkılışı anlamında söyledim. Adnan Menderes’in idamıyla başka konu eşleştirmesin. Bir hükümetin demokratik şartlarla yıkılmasından söz ediyorum. Hayatımda bir tek sigara içmedim, bir tek içki içmişliğim de yok, adımı sarhoşa çıkaran da bunlar. Erdoğan’ın sonunun Menderes gibi olması demek illa asılacak anlamına gelmez.

Kaldı ki, bu ülkede tesadüfen görsem ki Tayyip Erdoğan’ı asıyorlar ipini çözer ben aşağıya indiririm. Çünkü ölüm kahraman yaratır. Bugün birisini öldürseniz o insan kahraman olur. Kim neyse biz onun o haliyle ortaya çıkmasını isteriz. Biz insanları durup dururken kahraman yapacak kadar geri zekalı da değiliz.

ALLAH'INA KADAR BU HÜKÜMETİN YIKILMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM

Hiçbir insanın ölmesini istemeyiz. Beni hedef gösterip de benim üstüme de geleceklerse bilsinler ki ben de sapına kadar müslümanım. Yani, beni dinsiz gibi göstermenin de bir şeyi yok. Ben duamı ederim. Bismillah diye evimden çıkarım. Duamı etmeden de sahneye çıkmam. Allah’ına kadar da devrimciyim. Allah’ına kadar da bu günkü hükümetin yıkılması gerektiğini biliyorum. Bu hükümet bu ülkeyi bölme parçalama çabası içerisindedir. Ben onlardan değilim. Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, Müslümanım elhamdülillah. Kimsenin burnunun kanamasını istemiyorum."



levent-kirca-erdoganin-sonu-menderes.jpg

levent-kirca-hapistekileri-saliverecegiz.jpg