BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Lenovo’dan giyilebilir teknoloji!

Zaten kalabalık giyilebilir elektronik cihazlar pazarına Çin’li bir firma daha dalmaya hazırlanıyor: Lenovo’dan Smartband bileklik geliyor.

Abone ol

Lenovo’nun ismini bu aralar iPhone 6 benzeri telefon veya hem tablet, hem projektör olan Yoga Tablet 2 Pro gibi ürünlerle sık duyuyoruz.

Zaten cep telefonları, dizüstü bilgisayarları gibi tonla ürün ile kendine farklı segmentlerde yer edinmiş olan Çin teknoloji devi, şimdi de giyilebilir cihazlara gözünü dikmiş durumda. Firma web sitesine sessiz sedasız birSmartband bileklik ürün sayfası güncelledi.

Bu güncellemenin bir hazırlık mı, yoksa bir yanlışlık mı olduğuna emin değiliz açıkçası. Çünkü Lenovo’dan "Smartband SW-B100” aktivite takip bilekliği hakkında resmi bir duyuru veya açıklama henüz gelmedi. Ürünle ilgili web sitesinde, teknolojiye ve trendlere meraklı, sağlığına önem veren gençlere yönelik bir ürün olduğundan bahsediliyor. Henüz fiyat belirtilmedi ama bu açıklamaya bakarak uygun fiyatlı bir bileklik olacağını düşünüyoruz.

Lenovo Smartband mavi ve turuncu renklerde olacak ve iOS, Android, Windows Phone işletim sistemleri ile uyumlu çalışacak. Standart aktivite takip bilekliklerinin tüm işlevlerine (nabız, adım sayma, kalori yakma miktarı ölçme gibi) sahip ve ayrıca bazı akıllı saat yetenekleri (arama ve mesaj uyarıları gibi) barındıracak.

Henüz ne zaman piyasaya çıkacağını bilmiyoruz. Ama geçenlerde ABD’nin iletişim cihazları onaylarını veren FCC (Federal Communications Commission) kurumundan sızan Smartband fotoğraflarına bakılırsa, Lenovo cihazı bu yılbaşı öncesi sezona yetiştirmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Lenovo’nın giyilebilir teknoloji ürününe ait fotoğrafları