BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  MEDYA

Leman'ın Şerife Boz kapağına sert tepki

Leman Dergisi'nin 15 Temmuz girişiminde kamyonlu fotoğrafıyla ünlenen Şerife Boz'la ilgili kapağı tepki çekti. Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, dergiye sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

15 Temmuz'un sembol isimleri arasında gösterilen Şerife Boz hakkındaki iddiaları kapağına taşıyan Leman dergisi yine tepkileri üzerine çekti. Şerife Boz'un 15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki kadınları toplayarak kamyonuyla Taksim'e çıktığına ilişkin haberin kurgu olduğu öne sürülmüştü. Darbe girişiminde hayatını kaybeden Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, "Şehit aileleri olarak Boz'a dava açmaya hazırlandıklarını" duyurmuştu.

KARİKATÜRİSTİN SÖMÜRÜ İTİRAFI
Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında Leman' pespayelikle eleştirdi.  Birkaç ay önce bir mizah dergisinden ayrılan bir karikatüristin “Peynir ekmekle, aylık Akbille dergi çıkarttık, patronlarımız zenginliğine zenginlik kattı” açıklamasını köşesine taşıyan yazar, karikatüristin, sömürü düzenine karşı mizah dergilerinin sömürü düzenini ifşa ettiğine dikkat çekti.

"SİZİN AŞAĞILAMAKTAN BIKMADIĞINIZ BU HALK DARBE SAVUŞTURDU"
Kılıçarslan, yazısında "Siz 15 Temmuz gecesi salonlarınızın perdelerini sıkı sıkıya kapayıp ellerinizi ovuşturarak darbenin başarılı olmasını beklerken sizin 20 yıldır, 30 yıldır, 40 yıldır, 50 yıldır aşağılamaktan bıkmadığınız bu halk plastik terliklerle, ütüsüz pantolonlarla, basma eteklerle, pazardan alınmış ucuz tişörtlerle darbe savuşturdu. 250 insan gerçek kurşunlarla şehit oldu. Binlerce insan gerçek kurşunlarla yaralandı. Sadece ben, o gece önümden geçen 50’yi aşkın yaralı saydım." ifadelerine yer verdi.

ŞERİFE BOZ'UN ÇARŞAFININ PEÇESİNDEN SİZİN GİBİ BİNLERCE ADAM YAPILIR SONRA BEĞENMEYİP ÇÖPE ATILIR ULAN"
16 Temmuz'da Taksim meydanında park halindeki kamyonda fotoğrafı çekilen Şerife Boz'a ilişkin yazar şu ifadeleri kullandı: "Şerife Boz bir parça uyanıklık etmiş mi etmemiş mi, bilemem. Hak etmediği bir değer görmüş mü görmemiş mi, bilemem. O fotoğrafı kişisel çıkarları için kullanmaya çalışmış mı çalışmamış mı, onu da bilemem. Ama şunu çok iyi biliyorum: Şerife Boz’un çarşafının peçesinden sizin gibi binlerce adam yapılır, sonra beğenmeyip çöpe atılır ulan."

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KAPAĞI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristler tarafından başlatılan darbe girişimini kapak yapan Leman dergisi, yaşananlarla dalga geçmişti. Leman Dergisi, yayınladığı 1281'inci sayısının kapağından 240 kişinin şehit düştüğü ve binlerce vatandaşımızın yaralandığı FETÖ'cü darbe girişiminin tiyatro olduğunu ima ederek şehitlere, ve halka büyük saygısızlık yapmıştı. Kapakta yer alan karikatürde FETÖ'cü darbeci askerler ile vatandaşın karşı karşıya gelmiş olması bir kumara benzetilmişti. FETÖ'nün üniformalı askerleri de 'Mehmetçik' olarak yer aldı. Ayrıca sokaklara dökülen her görüşten milyonlar, 'yüzde 50' tanımlamasıyla anıldı.