BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Leman Çıdamlı toprağa verildi

Tiyatro sanatçısı Leman Çıdamlı son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde kızı ölüm sebebi için 'sigara' açıklaması yaptı.

Abone ol

Akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitiren ''Kaynanalar'' dizisindeki ''Nuriye Kantar'' tiplemesiyle tanınan 80 yaşındaki Leman Çıdamlı toprağa verildi.

Çıdamlı için Maltepe Merkez Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Çıdamlı'nın kızı Ayşegül Çıdamlı, cenaze namazı öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

ÇOK SİGARA İÇİYORDU

Ayşegül Çıdamlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 10 gün önce de babasını kaybettiğini söyleyerek, ''Annem, Türk toplumunun çok sevdiği bir sanatçıydı. Bir yıldır akciğer kanseriydi. Sigara çok içiyordu. Çok renkli ve doğru bir kadındı. Bir iz bıraktıysa ne mutlu bize'' dedi.

LEMAN ÇIDAMLI İÇİN DOSTLARI NE DEDİ?

Tiyatrocu Gamze Gözalan, Çıdamlı ile uzun yıllar çalıştıklarını ifade ederek, ''Aramızdan ayrılarak inşallah daha iyi bir yere gidiyor. Çok üzgünüm'' diye konuştu.

Sanatçı Yalçın Gülhan, Leman Çıdamlı'nın Türkiye'nin en önemli doğaçlama ustalarından olduğunu belirterek, ''Kendisi annem gibiydi. Çok önemli bir üstattı, çok şahsiyetliydi, ödün vermezdi'' dedi.

Sanatçı Tuncay Akça, ''Varyemez'' filminde Çıdamlı ile beraber çalıştıklarını ifade ederek, filmde, Leman Çıdamlı'nın annesi rolünde oynadığını söyledi. Akça, ''Çok güzel günlerimiz geçti. Bizim için çok değerli bir insandı'' ifadelerini kullandı.

Çıdamlı'nın cenaze törenine aile yakınlarının yanı sıra Suat Sungur, Ege Aydan ve Sezai Alptekin'in de aralarında bulunduğu sanatçı dostları ve vatandaşlar katıldı.

EKRANIN UNUTULMAZ KAYNANASIYDI

Leman Çıdamlı'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Pendik Yenişeyhli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sanatçı Leman Çıdamlı, 1932 yılında dünyaya geldi. Çıdamlı, 1974 yılında filmi çekilen ve daha sonra televizyon dizisi yapılan ''Kaynanalar''da Tekin Akmansoy'un canlandırdığı ''Nuri Kantar''ın eşi ''Nuriye Kantar'' tiplemesiyle geniş kitlelerce sevildi.

''Perihan Abla'', ''Cennet Mahallesi'', ''Mahallenin Muhtarları'' gibi büyük beğeni toplayan pek çok dizide rol alan Leman Çıdamlı, son olarak ''Adını Feriha Koydum'' isimli dizide oynadı.