BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  EKONOMİ

LC Waikiki 3 bin kişiyi işe alacak

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, bu yıl için iyi haberler verdi. LC Waikiki 3 bin kişiye iş imkanı sunacak.

Abone ol

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük , 2013 yılında yaklaşık 3 bin yeni kişiye daha istihdam sağlayarak, 220 milyon lira yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Küçük, şirketin isminin Amerika'daki Havai Adaları'ndaki ''Waikiki Plajı''ndan esinlenerek konulduğunu hatırlattı.

3.5 MİLYAR CİRO

Şirketin şu anda Türkiye'de 71 ilde mağazası bulunduğunu, 3,5 milyar lira cirosu olduğunu söyleyen Küçük, yurt dışında da 15 ülkede 45 mağazaları olduğunu ifade etti.

LC Waikiki'nin 2012'de yüzde 22 büyüdüğü bilgisini veren Küçük, 18 bin 652 kişiye istihdam sağladıklarını, 501 bin metre karelik ürün satış alanına sahip olduklarını ve bunun 45 futbol sahası büyüklüğüne eş değer olduğunu kaydetti.

Bu yıl Kilis ve Muş'ta da şube açarak mağaza sayılarını 73'e çıkaracaklarını aktaran Küçük, son 8 yıldır pazar lideri olduklarını dile getirdi.

185 MİLYON ÜRÜN SATILDI

LC Waikiki'nin organize perakende sektörünün yüzde 15'ine sahip olduğunu anlatan Küçük, sektörün büyüklüğünün 33 milyar dolar olduğunu, bunun yüzde 45'inin de model mağazacılık olduğunu kaydetti.

Geçen yıl 185 milyon adet ürün sattıklarını belirten Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

''Haftada 20 milyon ziyaretçi mağazalarımızı ziyaret ediyor, hafta içi 6 milyon, hafta sonu 4 milyon. Yani hafta içi bir Ankara, hafta sonu da bir İzmir nüfusu mağazalarımızı ziyaret ediyor. Türkiye'de 10 tüketiciden 9'u markamızı biliyor, 8'i mağazamızı ziyaret etmiş ve 6'sı da alışveriş yapmış. İstihdam sıralamasında 11. sıradayız, vergi sıralamasında 26., hazır giyim sektöründe 1., tüm perakende sektöründe 2. sıradayız.''

LC WAİKİKİ HALKA AÇILMAYACAK

Küçük, 2013'te yurt içinde 28 mağaza açacaklarını, böylece 405 mağazaya ulaşacaklarını belirterek, 2,2 milyar dolarlık yani 4,5 milyar liralık bir ciro ve yüzde 20-25'lik bir büyüme hedeflediklerini söyledi.

Yurt dışında 38 yeni mağaza açmayı ve böylece 83 mağazaya ulaşmayı planladıklarını aktaran Küçük, yurt dışından bu yıl 315 milyon dolarlık bir ciro hedeflediklerini, bunun da yurt dışında yüzde 145'lik bir büyümeye denk geldiğini ifade etti.

3 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Bu yıl toplam şirket büyümesini yüzde 20-25, ciroyu ise 4,5 milyar lira olarak öngördüklerini vurgulayan Küçük, toplamda 488 mağazaya ulaşmayı, yaklaşık 3 bin yeni kişiye istihdam sağlamayı ve 220 milyon lira yatırım yapmayı öngördüklerini dile getirdi.

Şirketin 2017 yılına kadar olan hedefleri hakkında da bilgi veren Küçük, yurt dışında 410 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Küçük, 2023'te Avrupa'nın en başarılı 3 hazır giyim markasından biri olmayı hedeflediklerine işaret etti. Marka satın alıp almayacaklarına yönelik olarak ise Küçük, ''Gündemimizde şu anda satmak da yok, almak da yok. Bu demek değil ki, ilerleyen yıllarda da olmayacak. Ama şu anda gündemimizde her hangi bir satın alma ya da satma yok'' dedi.

10 MİLYAR CİRO HEDEFİ

Yurt dışı yatırımları için 2017'ye kadar yapacakları yatırımlarının 750 milyon dolar civarında olacağını vurgulayan Küçük, 2013 yılına daha iyimser baktıklarını dile getirdi.

Küçük, 2023 yılında 10 milyar lira ciro hedeflediklerini, bunun 4 milyar lirasını iç pazardan, 6 milyar lirasını da dış pazarlardan elde etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Şu anda halka açılma planları olmadığını aktaran Küçük, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) başkanlığına aday gösterilmesi konusunda da, ''Şu anda diğer derneklerin genel kurulları henüz bitmedi. Takriben bu ay sonuna kadar derneklerin genel kurulları bitecek. Sağ olsun dernek başkanları ve sektör öncüleri, bizi tercih ettiler. Ama daha düşünme safhasındayız. Tahminim Şubat sonuna kadar bir karar vereceğiz'' dedi.