BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

Laz Ziya'nın olay videosu ortaya çıktı

Hatay Valiliği Reyhanlı'da yakalandı dedi. Ama Laz Ziya'nın ortaya çıkan video kaseti herşeyi farklılaştırdı. Kasette Laz Ziya Suriye'de olduğu ve teslim olacağını söylüyor.

Abone ol

İNTERNETHABER (DHA) - Hatay Valiliği Reyhanlı'da yakalandı dedi ama Ziya T.'nin ortaya çıkan video kaydı o açıklamayı yalanlıyor. Kayıtta Ziya T. 'Suriye'de olduğunu' söylüyor.

Bu görüntüleri Laz Ziya'yı Suriye'de yakaladığı iddia edilen muhaliflerin çektiği sanılıyor. Laz Ziya kayıtta 'Suriye'ye kaçmak zorunda kaldım ve şimdi yakalandım" diyor.

Sarai Sierra için "Ben Türk vatandaşı sanmıştım" diyen Ziya T. cinayete şöyle anlatıyor;

-“Tineri çok kullanmıştım. Bir kadının gezindiğini gördüm. Kadın üzerime geldi. Sert bir şeyle kafasına vurdum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum. Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Saklamaya çalıştım. 9 gün oralarda gezdikten sonra önce Karabük’e oradan Hatay’a kaçtım. Burada daha önce tanıdığım Suriyeli arkadaşım ile buluştum. Beni Halep’e geçirdi. Bir ay yanında kaldım. Fakat kendisi böyle bir şey yaptığımı bilmiyordu”.

VALİLİK AÇIKLAMASI İLE TERS DÜŞÜYOR


Ziya T.'nin kaydın bundan sonraki bölümünde söyledikleri ise kafaları karıştırıyor. Bu bölümde Suriye'ye kaçtığını söyleyen Ziya T. Suriye'de yakalandığını ve Türkiye'ye teslim oluyorum derken "bugün" şeklinde zamanı bildiriyor.

Bu ifadeler Ziya T. 'nin yakalanmasından sonra Hatay Valiliğinin açıklamasıyla farkılık taşıyor. Valilik yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti;

-"ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda 'Laz Ziya' olarak bilinen Z.T. bugün saat 12.00 sıralarında ilimiz Reyhanlı İlçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Şahıs ilk sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilmiştir".


LAZ ZİYA YAKALANDI, İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Sarai Sierra cinayetinin katil zanlısı olan Laz Ziya üzerine çelik yelek giydirerek İstanbul'a uçakla getirildi. Cinayetle ilgili gazetecilerin soruları üzerine de dedi ki... (DEVAMINI OKU)

laz-ziya-yakalandi.jpg