BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.423,56
HABER /  GÜNCEL

Lavrov: ABD ile ortak bir vizyonumuz yok

Rusya Dışişleri Bakanı, Londra'da Amerikalı meslektaşı John Kerry ile Kırım krizini görüştü. Lavrov, bölgedeki referandumun sonucunu tanıyacaklarını, Ukrayna'nın güneydoğusunu işgale yönelik planları ise olmadığını söyledi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergay Lavrov, Ukrayna'daki gelişmeler konusunda ABD ile ortak bir vizyonları olmadığını söyledi.

Sergey Lavrov, Kırım'da pazar günü yapılacak referandumun sonucuna da saygı göstereceklerini belirtti. Referandumda bölge halkına, Kırım'ın Rusya'nın parçası olup olmadığı sorulacak.

Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'nın güneydoğusunu işgal etmeye yönelik bir planı olmadığını vurguladı.

Rus bakan bu ülkedeki krizin ülkesinin faaliyetlerinin sonucu olmadığını, Ukrayna'da düzenin tesisine yönelik önlemlerin alınmamasının kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Lavrov bu açıklamaları, Londra'da Amerikalı mevkidaşı John Kerry'yle düzenlediği ortak basın toplantısının ardından yaptı.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Lavrov'un yardımcısı Genadi Gatilov da, ABD'nin desteklediği ve BM Güvenlik Konseyi gündemindeki karar tasarısının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Söz konusu tasarı, referandumun sonuçlarının reddedilmesine yönelik bir çağrıyı da içeriyor.

Obama'dan Rusya'ya uyarı

ABD Başkanı Barack Obama ise Kırım sorununa 'diplomatik çözüm' bulunması yolunda umutlu olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Obama Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, aksi bir durumun ise Rusya için 'sonuçları olacağı' uyarısında bulundu.