BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  POLİTİKA

Latif Abiye savaş açıldı

Abdüllatif Şener'in yeni bir oluşum için adının geçmesi yetti. Bir fotoğraf piyasaya sürüldü. Bunu yapan da bakın kimler oldu?

Abone ol İNTERNETHABER

Siyasetin en saygın ismiydi... Ne bir yolsuzluk olayında, ne bir polemik de yer aldı. Abdüllatif Şener, son seçimde aday olmadı, hocalık kariyerine döndü. Ama şimdi bir fırtınanın tam ortasında...

AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile gözler ona döndü. Yeni bir oluşum içinde olduğu, parti kuracağı iddiaları ortaya atıldı. Şu ana kadar kendisi bu konuda hiç konuşmadı ama adı etrafında dedikodular aldı başını gitti.

ŞİMDİ HEDEFTE

İsminin alternatif bir parti için geçmesi bile eski dava arkadaşlarını kızdırmaya yetti. Ve bugün ilk atış geldi. Vakit gazetesi, sürmanşetinden onu "mason" olarak damgaladı.

"Şener'e Rotaryen ödülü!" başlığını atıp, arşivinden savaş silahını çıkardı. 19 Şubat'ta çekilen fotoğrafı yayına koyan Vakit, Şener'e "Kökü dışarda olan Rotary Kulüpleri tarafından başarı belgesi" verildiğini yazdı.

STAR DA SAVAŞ AÇTI

Hemen ardından bu manşet iktidara yakınlığı ile bilinen Star gazetesinin internet sitesine taşındı. "ŞOK! Şener, Rotay'den ödül aldı" başlığı ile sitenin manşetine konuldu.

LATİF ABİ TANIMI

Star'ın köşe yazarı Ahmet Kekeç de Şener'i yazdı. Kullandığı cümleler, Şener'in hedef tahtasına oturtulduğunun işaretini veriyor.

Şener'i şöyle tanımlıyor Kekeç;
*"Şarabın tadından başka her şeyiyle ilgili olan..."
*"Eşinin başını kapatmasını hafiften yadırgayan..."
*"Çocuklarına ‘çok farklı bir eğitim’ veren Abdüllatif Şener..."

LATİF ABİ FORMÜLÜ

Kekeç'i kızdıran Latif Abi formülü... Merkezde bir parti kurulacağını başına da Şener'in geçeceği senaryolarını aktarıyor. Yazı şöyle devam ediyor;

"Buna ‘Latif abi formülü’ deniyor.
Latif abi, adı üstünde, hem parlamento dışı muhalefetin görmek istediği ölçülerde ‘latif’ bir kişilik, hem CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, hem icabında devletçi, hem yerine göre ‘korumacı’, hem de AB’ye karşı... Karşı olmasa bile, en azından ateşli bir taraftar değil. Üstelik, Mülkiyeli olması hasebiyle hafiften komünist. Boş bulundukça Nazım’dan dizeler patlatıyor. Daha ne?


"Peki, Latif abi ne diyor bu işe?
(...) Hele şu üç ay bir geçsin, makaleler bitsin, daha doğrusu AK Parti’nin kapatılıp kapatılmayacağı ortaya çıksın, ‘milleti’ de ona böyle bir görev tevdi ederse neden olmasın. Olur...
Bir taraftan Latif abi, bir taraftan Süheyl Batum çok güzel bir iktidar-muhalefet dengesi oluştururlar."

Görünen o ki Abdüllatif Şener, eski dostları ile yol ayrımında. Hedef tahtasına oturtulmasına bakılırsa, sıkı bir rakip olarak görülüyor. Peki Şener yeni bir parti ile ortaya çıkar mı? Bekleyip göreceğiz...