BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  DÜNYA

Larousse haritası Ukrayna'yı kızdırdı

Larousse Yayınevi'nin, 2016 yılı atlasında bulunan bir haritada Kırım'ı Ukrayna'dan çıkararak Rusya toprakları içinde göstermesi Ukrayna'nın tepkisine neden oldu.

Abone ol

Fransa'nın ansiklopedi ve sözlükleriyle bilinen yayınevi Larousse, 2016 yılı için hazırladığı atlastaki bir haritada Kırım'ı Rusya topraklarında gösterdi.

Larousse'un yayımladığı atlasın 105. sayfasındaki haritada Kırım, Ukrayna yerine Rusya sınırları içinde yer aldı. Ancak atlasın internet üzerinden yayımlanan versiyonunda ise Kırım, Ukrayna sınırları içinde gösterildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Ukrayna'nın Paris Büyükelçisi Oleh Shamshur, "Çalışmalarımda sıklıkla güvenerek kullandığım Larousse'un, Kırım'ı Rusya toprakları içinde göstermesi karşısında şoke oldum. Bu durum Rusya'nın uluslararası hukuk ihlalini meşrulaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Uluslararası camia tarafından kabul edilmeyen bir referandumun ardından Kırım'ın Rusya tarafından 18 Mart 2014'te tek taraflı ilhakı üzerine, Avrupa Birliği, Moskova'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı almıştı. Kırım'ın ilhakının ardından Ukrayna'nın doğusunda da, Ukrayna hükümet güçleri ile Rusya yanlısı militanlar arasında çatışmalar başlamıştı.