BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Lang Lang İstanbul'da ders verecek

Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı'nın Allianz işbirliğiyle düzenlediği müzik kampı önümüzdeki yıl İstanbul'da yapılacak.

Abone ol

ÇİN'in ulusal kahramanlarından biri olarak görülen dünyaca ünlü piyanist Lang Lang'ın kurduğu Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı'nın Allianz işbirliğiyle düzenlediği müzik kampı önümüzdeki yıl İstanbul'da yapılacak.

Çinli piyanist Lang Lang’ın gözetiminde dünyanın farklı ülkelerinden 8-14 yaşları arasındaki 10 yetenekli piyanistin, Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Gençlik Akademisi öğretmenlerinden solo dersler aldıkları Allianz Gençler Müzik Kampı önümüzdeki yıl İstanbul’da düzenlenecek. Hürriyet'ten Çağlayan Çevik'in haberine göre bu yıl Viyana’da gerçekleştirilen kamp ve konser sonrası Lang Lang ve Lang Lang Uluslararası Müzik Vakfı CEO’su Leszek Lukas Barwinski bir basın toplantısı düzenledi. Lang Lang, Barselona’daki 2’nci Allianz Gençler Müzik Kampı’na katılmaya hak kazanan ilk Türk piyanist Kaan Baysal’ı yanına çağırarak 2016’da gerçekleştirilecek 4’üncü Allianz Gençler Müzik Kampı’nı “Kaan Baysal’ın memleketi İstanbul’da düzenleyeceğiz” dedi. Kaan Baysal, Lang Lang’la beraber 2014’te İstanbul’da konsere çıkmıştı.

PLATİN PLAK SÜRPRİZİ

Hürriyet'in haberine göre, ilki 2013’te Münih’te gerçekleştirilen Allianz Gençler Müzik Kampı’nın ikincisi ise Barselona’da düzenlenmişti. Bir hafta süren derslerin sonunda genç piyanistler Lang Lang ile birlikte dünyanın önemli konser salonlarında, halka açık olarak müzik dersi alıyorlar. Bu sene Viyana’da gerçekleştirilen kampta yer alan genç piyanistler 21 Kasım akşamı Wiener Musikverein’ın Brahms Salonu’nda önce iki saat süresince Lang Lang’la seyirci önünde masterclass sınıfına girip, gecenin sonunda Dvorák’ın ‘Slav Dansları’nı ve Brahms’ın ‘Macar Dansları’nı seslendirdiler. Konserin sonrasında ise Lang Lang’ı bir sürpriz bekliyordu. Lang Lang’ın Nikolaus Harnoncourt şefliğinde Viyana Filarmoni Orkestrası ile birlikte doldurdukları Mozart Albümü’nün, Platin Plak almaya hak kazandığı açıklandı. Lang Lang ödülünü seyircilerin önünde aldı.