BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  GÜNCEL

Lakers Boston'u evinde vurdu

NBA finali kıran kırana geçiyor. Lakers'ı evinde yenen Boston Celtics'i bu kez kendi evinde vuruldu

Abone ol

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) final serisinin üçüncü maçında Los Angeles Lakers, deplasmanda Boston Celtics'i 91-84 mağlup ederek, seride 2-1 öne geçti.

Kobe Bryant ile Kevin Garnett'in mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada, Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant 29 sayı 7 ribaunt ve 4 asist ile Celtics'te Kevin Garnett ise 25 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile oynadı.

Mücadele sonrası soyunma odasında açıklamalarda bulunan Kobe Bryant, ''Bu galibiyetle Los Angeles'taki mağlubiyeti unutturduk ve moral olarak da iyi bir duruma geldik. Boston'da yarın oynanacak karşılaşmayı da kazanmayı istiyoruz'' dedi.

Bryant, takım arkadaşı Derek Fisher'ın bitime 50 saniye kala bulduğu 2 sayılık atış ve faulden kazandığı 1 sayı ile maçın sonucunu belirlediğini söyledi.

Lakers'ın antrenörü Phil Jackson da düzenlediği basın toplantısında üçüncü karşılaşmanın final serileri arasında son derece önemli olduğunu vurguladı. Jackson, zor olanı başardıklarını ve moral olarak öne geçtiklerini söyleyerek, oyuncularını kutladı.

Boston'da TD Garden Arena'da oynanan mücadeleye basketbolseverler yoğun ilgi gösterirken, salon tamamen doldu.

KARŞILAŞMANIN ÖZETİ

Oyuna hızlı başlayan Los Angeles ekibi, ilk çeyreği yıldız oyuncusu Kobe Bryant'ın da iyi oyunuyla 26-17 önde kapadı. İkinci çeyrekte de aynı başarıyı devam ettiren Lakers, ilk devreyi 52-40 galip bitirmeyi bildi.

İlk devrenin sonunda Kobe Bryant'ın 16 sayısına karşılık, Boston Celtics'in yıldızı Kevin Garnett 15 sayı ile oynadı, ancak Celtics'in 33 yaşındaki yıldızının performansı takımına yetmedi.

Celtics taraftarlarının ilk çeyrekteki desteği de Lakers'ın üst üste sayıları sonrası yerini sessizliğe bıraktı.

NBA final serisinin üçüncü karşılaşmasında, ikinci yarıya ev sahibi ekip Boston Celtics hızlı başladı. Kevin Garnett'in üst üste sayılarına Lakers'tan Kobe Bryant karşılık verince üçüncü çeyrekten de Lakers 67-61'lik üstünlükle saha kenarına gitti.

Kazanan takımın üstünlüğü ele geçireceği ve moral açısından da son derece önemli olan karşılaşmanın son 12 dakikası da sıkı bir mücadeleye sahne oldu.

İki takımın da kazanmak için tüm güçlerini ortaya koyduğu dördüncü çeyrekte, son 1.30 dakikaya Lakers'ın 84-80'lik üstünlüğüyle girildi.

Bu dakikadan itibaren ev sahibi takıma taraftar desteği de artmasına rağmen Lakers'ın 35'lik oyun kurucusu Derek Fisher'in hızlı hücumda bulduğu 2 sayılık atış ve ardından gelen faul atışını da sayıya çevirmesi oyunun sonucunu büyük oranda belirledi.

Celtics, Garnett'in kaptırdığı top sonrası oyunu bırakınca mücadele 91-84 Lakers'ın galibiyeti ile sona erdi.

Lakers'da Pau Gasol 16, Derek Fisher 13, Lamar Odam ise 12 sayı ile mücadeleyi tamamlarken, Celtics'de Paul Pierce etkisiz bir oyun sonrası 15 sayı, genç yıldız Rajon Rondo ise 11 sayı ile oynadı.