BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  GÜNCEL

Lahmacunun yeni rakibi Zeymacun!

Zeymacun en çok et yiyemeyenleri sevindirecek gibi. İşte Gaziantep'li ustanın yarattığı müthiş damak lezzetinin sırrı..

Abone ol

Gaziantepli lahmacun, pide ve kebap ustası Seydi Soytürk, 8 yıl önce Balıkesir'e yerleşip, Çavuşoğlu Kebap Salonu'nu hizmete açtı. Soytürk, Gaziantep Mutfağı'nın ünlü, kuşbaşı kebabı, kıymalı kebap, patlıcanlı kebap, sebzeli kebap, Alinazik, Tike kebabı, lahmacun ve pide çeşitleri ile ünlü baklavalarını Balıkesirliler'e sunmaya başladı.

Bir süre önce de mönüsünü zeytinli yiyeceklerle zenginleştirmeye karar verdi. Yeni yeyicekleri yakın çevresineki damak tadına güvendiği kişilere yedirdi. Beğenildiğini görünce de Balıkesir Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Balıkesir Aşçı, Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Yıldız, Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol, Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Ahmet Metin Şengezer ve çevre esnafının davet ederek zeytinli yiyeceklerini tattırdı.

Zeytinli yeni yiyeceklerinin beğenilmesine memnun olduğunu belirten Seydi Soytürk "Zeymacun'un yanı sıra, kıymalı zeytinli lahmacun, zeytinli börek, Çavuşoğlu zeytinli börek, zeytinli piyaz, zeytin salatası, zeytinli ezme ve zeytinli içli köfteyi mönümüze kattık. Yeni yiyeceklerimin patentlerini almaya çalışacağım" dedi.