BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Kış aylarında bir taraftan soğuk hava bir taraftan da mikroplarla savaşan bağışıklık sisteminin güçlü tutmak gerekiyor.

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Kış aylarında bir taraftan soğuk hava bir taraftan da mikroplarla savaşan bağışıklık sisteminin güçlü tutmak gerekiyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme de oldukça önem taşıyor. Ancak sağlıklı kalabilmek için yiyip içtiklerimiz kalori olarak vücudumuza dönebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan, bağışıklık sistemini güçlendirmeden kanserden korumaya kadar pek çok yararı bulunan beyaz lahananın aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olduğunu açıkladı. İşte beyaz lahananın mucizevi faydaları..

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Tok tutma ve toksinleri arındırma özellikleri beyaz lahananın diyet listelerinde yer almasını sağlıyor. 100 GRAMI 25 KALORİ 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana, salata, zeytinyağlı sebze yemeği ve çorba olarak tüketilebiliyor. Özellikle lahana çorbası tüketimi hem sıvı atımını sağlıyor hem de tok tutuyor. Özellikle kış aylarında beyaz lahananın sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. İçeriğinde C, B ve E vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve magnezyum minarellerini de içeren beyaz lahana, toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor, antioksidan özelliğiyle pek çok hastalıktan koruyor.

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Çiğ tüketimi bağırsaklara faydalı Zengin lif kaynağı olan beyaz lahananın, mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu özelliği de var. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor, kabızlığı önlüyor. Çiğ tüketim, bağırsak hareketlerinde daha etkili oluyor.

Lahana ile nasıl kilo verilir?

Toksinlerden arındırıyor Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek, idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanılmasını sağlıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmaya yarıyor. Güçlü bir C vitamini kaynağı olan beyaz lahananın bu özelliğini kaybetmemesi için çok uzun süre pişirmemek ve taze olarak tüketmek gerekiyor.