BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  DÜNYA

Lafla Atatürkçülük, milliyetçilik olmaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Lafla Atatürkçülük olmaz, lafla milliyetçilik olmaz” dedi.<br/>Bakan Müezzinoğlu, Margi Otel’de düzenlene...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Lafla Atatürkçülük olmaz, lafla milliyetçilik olmaz” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Margi Otel’de düzenlenen Esnaf ve Sanatkarları Bölge toplantısında yaptığı konuşmada, "Millete nutuk çekiyorlar, Atatürkçülük yapıyorlar. Atatürk’ün söylediği, ’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’. Ey Atatürkçü geçinenler, neredeydiniz Menderes idam edilirken ellerini avuçlarını ovuşturuyorlardı. Aynısını 1970- 1980’de 28 Şubat’ta yaptılar. Aynısını 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yapmak istediler. Danıştay saldırısını ne için tezgahladılar, 27 Nisan muhtırasını niçin verdiler? Nerede Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler? Lafla Atatürkçülük veya milliyetçilik olmaz. Cumhurun derdini dert edinirsen Cumhuriyetçisin. Onu kullanarak istismar ederek bu ülkeyi bu milletin değerlerini sömürmeye ve sorun üretmeye hakkın yok" dedi.
Sorun üreten yönetimlerin bedellerini milletin ödediğini kaydeden Müezzinoğlu, "Bir gecede yüzde 40 fakirleştik, bunun sorumlusu başımızdaki sorun üreten yöneticilerdi. Zaman zaman şehirlerde pislik, çöplerin toplanmadığı ve altında vatandaşımızın öldüğü sorunlu yönetimlerle karşılaştık. Merkezi iktidarlarda ne yaşadık? Bir gece de yüzde 40 fakirleştik. Yüz binlerle ifade edilen esnafımız iflas etti ve hacizler yedi, hapislere düştü. 58 yaşındayım 2000 yılında yaşadığım o bir yıllık ömrü cenabı Allah’tan istediğim tek bir dua, o bir yılı çekse de o ömrü hiç hatırlamasam. 3 aylık toplam 102 milyar olan borcu 3 ay erteleme peşinden ödeme 226 milyar olarak ödedi. Sorun üreten yönetimlerden oldu. Şimdi millet sorun çözen bir millet anlayışını yakaladı. Ama bunu artık yapamayacaksın. Çünkü millet var milli irade ve milletle yürüyen bir iktidar anlayışı var. Burada particilik yapmak için konuşmuyorum. Küçük hesaplar peşinde koşamayız. AK Parti Edirne İl Başkanının partisi değildir. Mehmet Müezzinoğlu’nun da partisi değildir, milletin partisidir. Keşan, Uzunköprü, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne için en doğru kim onu aradık bulduk. Edirne içinde en doğru Prof. Dr. Ahmet Günşen hocamızı bulduk. ’O eski ülkücüymüş" dediler. Olabilir vatan haini değil ya. ’O Türk Ocakları başkanlığı yapmış’ dediler. Milletini dert edinmiş sivil bir dinamiğin peşinde koşmuş ne güzel. ’O MHP’lidir’ dediler. Vatan haini mi? Hayır. Edirne’yi tanıyor, seviyor, değerlerini biliyor. Çalışma derdi var mı?" dediler. Karınca gibi dediler. Bize de karınca gibi çalışan lazım dedik. Ahmet hocam sana teşekkür ediyoruz. Edirne’yi Ahmet hocamıza teslim ediyoruz. Derdimiz şehrimizi bir yere taşımak. Şimdi son olarak dünyada ilk ve tarih yazacak yüzen gemi hastaneler projelerini tamamladık ihaleye çıkıyoruz. Bu millete dünya standartlarında okyanusta bile sağlık hizmeti verebilecek hastaneyi bu millete kazandıracağız. Derdimiz bu millet sevdamız bu millet. İnşallah sizlerle beraber bu ülkeye bu millete borcumuzu ödemeyi Rabbim bize nasip etsin. Ahmet Günşen hocamıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.
(İHA)