BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Ladin'in cesedinin peşine düştü

Batıklar ve deniz tabanında araştırmalar konusunda uzman Amerikalı bir dalgıç, Usame Bin Ladin'in cesedini bulabilmek için...

Abone ol

Bill Warren, El Kaide liderinin Mayıs ayında Amerikalı timlerce öldürülüp cesedinin denize bırakıldığı yolundaki haberlerin ancak bu şekilde doğrulanabileceğine inanıyor.

59 yaşındaki Warren, bölgede aramalara bir ay içinde başlayacağını; projenin maliyetinin ise 400 bin dolar olacağını açıkladı.

Warren, deniz dibinde ceset aramanın samanlıkta iğne aramaktan farksız olabileceğini kabul ediyor; ancak imkansız olmadığını savunuyor.

California merkezli bir batık kurtarma şirketinin başkanı olan Warren, şimdiye dek 200 kadar batık gemi üzerinde çalışmış.

Amaç şüpheleri gidermek

Warren bu girişimi her şeyden önce şahsi merakını gidermek için gerçekleştirmek istediğini söylüyor.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Warren, Amerikan yönetimi operasyona ilişkin fotoğraf yayınlamadığı için Usame Bin Ladin'in öldüğü açıklaması konusunda bazı şüpheleri olduğunu söylüyor.

Warren eğer başarıya ulaşırsa cesedi fotoğraflayıp görüntülerini çekeceğini, saçından ya da sakalından DNA ile kimlik tespitinde kullanılabilecek bir parça almak istediğini belirtiyor.
Warren planın başarısı için yeni cihazlara bel bağlıyor.

"10 bin fit derinlikte sonar taraması yaptım ve bir tuvalet, bir lastik ve bir kahve fincanını bu yolla tespit ettim- aslında kumdaki kıvrımları bile görebiliyorsunuz" diyor.
Warren aramaya Pakistan kıyılarındaki sığ alanlarda başlayıp buradan batıya ve daha derinlere doğru uzanmayı öngörüyor.

Amerikalı dalgıç cesedin nerede denize bırakıldığı konusunda bir ihbarın ise işini büyük oranda kolaylaştıracağına dikkat çekiyor.