BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Ladin için gıyabi cenaze namazı

Kayseri'de cuma namazından sonra bir grup, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Abone ol

Kayseri'de cuma namazından sonra bir grup, ABD tarafından Pakistan'da öldürülen El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tarihi Hunat Camisi'nde cuma namazı sonrası Mazlum- Der'in öncülüğünde Suriye, Irak, Yemen, Mısır ve Libya'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılanacağı bildirildi. Eski müftülerden, son Hizbullah operasyonunda Kayseri'de gözaltına alınıp İstanbul'da çıkarıldığı mahkemede serbest kalan eski müftü Mehmet Göktaş toplanan gruba konuşma yaptı. Göktaş, "Arap ülkelerinde ve Ortadoğu'da son olarak da Afganistan ve Pakistan'da şehit olduğuna inandığımız kardeşlerimiz ile kalleşçe şehit edilen Usame Bin Ladin için cenaze namazı kılıp, sessizce dağılacağız. Taşkınlığa neden olmalayım" dedi.

Namaza başlanmadan mikrofonui eline alan emekli din dersi ögretmeni Kasım Okut, "Bir müslamnanın ayağına diken batsa, tüm müslümanının içi sızlar. İslam dini mükemmel bir dindir. Bu din ne Arabın ne Türkün'dür. Herkesindir. O nedenle Usame Bin ladin merhuma Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

Daha sonra bir başka emekli müftü olan Mehmet Koçtürk, toplanan kalabalığa Usame Bin Ladin ve Arap ülkelerinde son olaylarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.