BIST 9.575
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,51
HABER /  GÜNCEL

La Liga Başkanı Premier Lig'e meydan okudu

Javier Tebas, dünyanın en iyi futbolcularının İspanya Futbol Ligi'nde oynamasını istediklerini söyledi. Temas, "Takımlarımızın transferleri bitmeyecek. Dünyanın en iyi 500 futbolcusunun ligimizde oynamasını istiyoruz" dedi.

Abone ol

İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas, ülkesini dünyanın en iyi futbolcuları için bir çekim merkezi yapmak istiyor.

Javier Tebas şakayla karışık, "Dünyanın en iyi 500 futbolcusunu" La Liga'da görmek istediğini söyledi.

İspanyol takımlarının transferlerinin bitmeyeceğini vurgulayan La Liga Başkanı, ticari açıdan da İngiltere Premier Ligi'ne rakip bir lige sahip olmak istediklerini belirtti.

Geçen sezon İspanyol takımlarından Real Madrid Şampiyonlar Ligi'ni, Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmıştı.

Özellikle Real Madrid ve Barcelona yeni sezon öncesi yaptıkları transferlerle kadrolarını daha da güçlendirdi.

Suarez, Rodriguez ve Kroos da La Liga'da

Uruguaylı golcü Luis Suarez yaklaşık 95 milyon euroya Liverpool'dan Barcelona'ya transfer oldu.

Real Madrid ise son Dünya Kupası'nın yıldız futbolcularından Kolombiyalı James Rodriguez ve Alman Toni Kroos'u kadrosuna kattı.

Bu futbolculardan James Rodriguez için Monaco'ya ödenecek bonservis ücreti yaklaşık 90 milyon euro.

Halen Barcelona Lionel Messi ve Neymar'ı, Real Madrid ise Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'i kadrosunda bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonun La Liga Şampiyonu Atletico Madrid ise yaklaşık 30 milyon euroya Real Sociedad'dan Antoine Greizmann'ı ve 28 milyon euroya Bayern Münih'den Mario Mandzukic'i transfer etti.

Valencia da yaklaşık 19 milyon euroya Benfica'dan Andre Gomes'i kadrosuna kattı.

Televizyon anlaşmaları farklı

La Liga'da, havuz sisteminin uygulandığı İngiltere Premier Ligi'nden farklı olarak her kulüp televizyon şirketleriyle anlaşmalarını kendisi yapıyor.

Örneğin Barcelona ve Real Madrid'in geçen sezonki televizyon gelirleri yaklaşık 139 milyon euroydu. Ancak diğer İspanyol kulüplerinin televizyon gelirleri bu rakamdan uzak.

Bu iki kulübe en yakın takımlar olan Atletico Madrid'in ve Valencia'nın geçen sezonki televizyon gelirleri, yaklaşık 42 milyon euroydu.

La Liga Başkanı Javier Tebas bu farkı kapamak için ligin, ABD ve Asya gibi yeni pazarlardaki ağırlığını artırmaya çalışıyor. Özellikle Latin Amerika kökenli nüfusun yoğun olduğu ABD, kilit önemde bir pazar olarak görülüyor.

Kosta Rika doğumlu Tebas geçen hafta San Fransisco'da "önemli bazı iş ortaklarıyla" görüşmeler yaptı ve onlarla La Liga'nın gelecekte izleyeceği stratejiyi tartıştı.

Tebas, "Ticari perspektiften bakıldığında, bizi Premier Lig'le kıyaslamak mümkün değil. Yapmaya çalıştığımız, İngilizlere biraz daha yaklaşmaya çalışmak" diyor ve ekliyor:

"Asya'da varlık gösteriyoruz. Şimdi amacımız daha fazla La Liga takımını ABD'ye getirmek. Bu uzun vadeli bir proje. Ve Real Madrid ile Barcelona da bize büyük destek veriyor."