BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK yurt başvurusu-T.C ile başvuru ekranı

KYK yurt başvurusu-2015 yurtkur işlemleri başladı. KYK yurt başvurusu için kyk.gov.tr 'te T.C ile giriş yapmanız gerekiyor. KYK yurt başvurusu için belgeler internethaber.com'da

Abone ol

KYK yurt başvuruları başladı-2015 KYK yurt başvuru işlemleri için kyk.gov.tr adresinden T.C numaranız ile giriş yapabilirsiniz. KYK yurt başvuruları 2015 için gerekli evraklar ve belgeler neler, kimler nasıl KYK başvurusu yapabilir. 2015-KYK yurt başvuru işlemleri internethaber.com'da...

kyk-yurt-başvurusu.jpg

KYK YURT BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu gece yarısı (11 Ağustos) saat 00.00'dan itibaren yurt müracaatlarını yapabilecekler. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek. Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu yıl üniversite sınavına giren öğrenciler tercihlerini yaptılar. Yaptıkları tercihe göre de bazı öğrenciler üniversitelere yerleşirken bazı öğrenciler ise yerleşememiştir. Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıtlarını 3 - 7 ağustos tarihleri arasında yapması gerekmektedir. Bu sene ilk kez üniversite kayıt işlemi internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Üniversiteyi kazanan öğrenciler daha önceden kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmak için üniversitenin bulunduğu ile gitmek zorunda kalıyordu. Ama bu sene internet üzerinden yani e-devlet sistemi üzerinden öğrenciler kayıt işlemini yapmışlardır.

Üniversiteyi kazanan öğrenciler için devlet hem maddi destek hem de kalacak yer ayarlamaktadır. Devlet öğrencilerin geçinimini sağlaması için öğrencinin durumuna göre öğrenciye burs veya kredi sağlamaktadır. Ayrıca devlet öğrencinin kalabilecek yer için bazı yurtlar vardır. Öğrenciler üniversitelerin devlet yurtlarında kalabilir.

Üniversitenin devlet yurdunda kalabilmek için ilk önce yurt başvurusu yapmanız gerekmektedir. Aynı şekilde devletin verdiği kredi veya burstan da faydalanmak istiyorsanız burs başvurusu da yapmanız gerekmektedir. Öğrenciler burs ve yurtlar ile ilgili tüm işlemlerini kredi ve yurtlar kurumundan halledebilmektedir. Kredi ve yurtlar kurumu devlete bağlı bir kurumdur. Öğrenciler burs ve yurt başvuru işlemini kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve yurt başvurularının tarihlerini 1 Eylülde açıklayacaklarını açıkladılar. Yani öğrenciler 1 Eylülden itibaren burs ve yurt başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Devletin öğrencileri sunduğu 2 tip burs vardır. Öğrencinin durumuna göre ya geri ödemeli yada geri ödemesiz burs vardır. Öğrenci burs başvurusu yaptıktan sonra başvurular açıklandıktan sonra öğrenciye ya geri ödemeli yani kredi yada geri ödemesiz yani burs bağlanmaktadır. Öğrenciler bu yatan kredi ve burslar sayesinde geçinme sorununu halledebilir.

Yurt başvurusu yapan her öğrenciye yurt çıkmayabilir. Yurt başvurusu yapan öğrenciler arasında yurdun kapasitesine göre alım gerçekleşmektedir. Yurdun kapasitesinden fazla başvuru yapıldıysa o fazladan kişiler yedek olarak kalmaktadır. Yani yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler yurtta kalmak istemezse bu sefer sırayla yedekleri o yurda almaktadır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

lk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren,  ilk defa lisansüstü programlara katılacak öğrencilerle yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurum yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrencilerin başvuruları ise daha sonra alınacak.

Son güne kadar güncelleme imkânı var

Üniversite sonuçlarının açıklanması ve yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından KYK yurtlarında barınacak öğrencilerin başvuruları, dün gece (10Ağustos Pazartesi )itibariyle alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada yurt başvurularının 17 Ağustos 2015 Pazartesi gecesi saat 23:59’da sona ereceği hatırlatılarak, internet üzerinden alınacak başvurulardan;  ilk kez üniversite kazanan öğrencilerle ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yararlanabileceği belirtildi. Öğrenciler başvurunun son gününe kadar bilgilerini de güncelleyebilecek.

Başvurusunu daha sonra yapacaklar

İlk kez özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk kez lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2015-2016 öğretim döneminde yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ve kurumun yurtlarında kalıp öğrenim süresini uzatan öğrenciler ise başvurularını daha sonra yapacak.

Bilgileri 11 devlet kurumu teyit edecek

Başvuruda bulunan bütün adayların durumları, 11 devlet kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek. Yurt müracaat sonuçları yakın bir tarihte kamuoyuyla paylaşılacak.

Başvurusu değerlendirilmeyecekler

Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası“ almış olanlar, taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunanlar ve ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrencilerin yurt başvuruları değerlendirilmeyecek.