BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK başvuruları tarih ve istenen belgeler

KYK başvuruları 3 Ağustos pazartesi günü başlıyor. KYK başvuru belgeleri neler, KYK yurt ve burs başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde...

Abone ol

Kredi ve Yurtlar Kurumu-KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ve KYK başvuru belgeleri açıklandı.

LYS tercih sonuçlarının açıklanması ardından üniversitelilerin yurt ve burs maratonu başlıyor. KYK burs ve KYK yurt başvuruları 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlıyor. KYK yurt ve burs başvuruları için son gün ise 7 Ağustos 2015 Cuma günü.

KYK BURS VE KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve KYK yurt başvuruları kurumun internet sitesi gsb.kyk.gov.tr adresinden yapılacak. KYK burs ve yurt başvuru sonuçlarını 1 Eylül 2015 Salı günü açıklayacak. KYK yurt kayıtları ise sonuçların açıklanması ardından e-kayıt yöntemiyle internet üzerinden yapılacak. e-kayıt yaptırma imkanı olmayan öğrenciler kurumun açıklayacağı merkezlerden şahsen de kayıt yaptırabilecekler.

KYK burs ve kyk yurt başvuruları ne zaman başlıyor.jpg
KYK resmi sitesinden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (Ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan,yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin Burs/Öğrenim ve Yurt başvuruları önümüzdeki günlerde duyurulacak takvime göre belirlenen tarihlerde Yurt-kur’un resmi web sitesi kyk.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır.

3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler 1 Eylül'den itibaren de e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar.

E-kayıt uygulaması 2015-2016 dönemi için YURTKUR 'a ait asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak. Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara kayıt yaptırma hakkını kazanan öğrenciler için e-kayıt zorunlu da olmayacak, öğrenciler isterlerse şahsen de kayıt yaptırabilecekler."