BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs sonuçları sorgu ekranı

KYK 2016 burs sonuçları açıklanan son dakika bilgisine göre belli oldu. KYK burs sonuçlarınızı kyk.org ve internethaber'de öğrenebilirsiniz.

Abone ol

KYK 2016 burs sonuçları KYK sorgulama ekranı belli oldu. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK sonuçları belli oldu. KYK sonuçları kyk.org ve internethaber'de.

KYK burs başvuruları 12 Ekim'de sona erdi. Öğrenciler merakla burs ve kredi sonuçlarını bekliyordu. Biraz önce KYK'nın resmi internet sitesinden burs sonuçları açıklandı.

KYK burs sonuçlarını öğrenmek için yukarıdaki resme tıklayınız

KYK BURSU ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından kendilerine burs çıkmayan öğrenciler, kredi başvurusu yapıp yapmama konusunda düşünmeye başladı. KYK burs sonuçları için uzun süredir bekleyişte olan ve sonuçların açıklanmasının ardından KYK bursları ne zaman yatacak sorularını merak eden öğrenciler, detayları merak ediyor. KYK burs sonuçları ile ilgili merak edilen ve kafaya takılan sorular ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun çağrı merkezinden sorgulanıyor. Peki burs çıkmayan öğrenciler öğrenim kredisine nasıl başvuracak? İşte yetkililerin resmi kanallardan açıkladığı detaylı bilgiler. Öğrenciler KYK'ya başvurup kredi başvurusunda bulunabilirler.

BURS ÇIKMAYAN ÖĞRENCİLER KREDİ ALMAK İSTEMİYORSA NE YAPMALI?

Burs almak için başvurdukları Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan herhangi bir sonuç alamayan öğrenciler, kredi alma konusunda tereddüte düşerse herhangi bir işlem yapması gerekmeyecek. Kendisine burs çıkmayan öğrenciler, kredi alsalar dahi gelecek yıl yine burs başvurusunda bulunabilecekler. Bu şekilde bir sonraki yıl burs hakkı kazanan öğrenciler, koşullar dahilinde üniversite yaşamlarının sonuna kadar burs almaya devam edecekler.