BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs başvurusu nasıl yapılır e devlet burs ekranı

KYK 2017 burs başvuruları başladı. Binlerce öğrenci KYK bursu ve kredi başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. KYK burs başvuruları e devlet üzerinden yapılacak. Peki öğrenciler e devlet'ten KYK başvuru nasıl yapacak?

Abone ol

Binlerce öğrencinin beklediği KYK bursu başvuruları başladı. Burs veya kredi alacak öğrencilerin başvuracağı KYK 2017 burs başvuruları e devlet detaylarıyla internethaber'de.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK)  yükseköğrenim öğrencileri için burs ve öğrenci kredisi başvuruları başladı. KYK'dan yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında Öğrenci  Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim  programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına  devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 16-24 Ekim'de  e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Öncelikle KYK burs başvuruları yapmak için e devlet şifresi almanız gerekiyor. E devlet şifresini PTT bürolarından alabilirsiniz. Şifreyi aldıktan sonra e devlet.gov.tr'ye gireceksiniz. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığını bölümünü seçerek kyk burs başvuru bölümünü doldurabilirsiniz.

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmek. PTT'den 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ücretler üç öğrenci üzerinden yapılacak. Dört yıllık ve iki yıllık bölümlerde okuyan öğrenciler 425 lira, yüksek lisans öğrencileri 850 lira, doktora yapan öğrenciler 1275 lira kurum tarafından verilecek.