BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs başvuru sonuçları sorgu ekranı 2018 burs ücreti

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2017 yılında KYK burs başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen milyonlarca öğrenci merakla bekliyor. Peki KYK bursu başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuru sonuçları nereden öğrenilecek?

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK bursu başvuru sonuçlarında son günlere girildi. 24 ekim tarihinde biten KYK burs başvuru sonuçları her an açıklanabilir. KYK burs başvuru sonuçlarını sonuc.kyk.gov.tr ve internethaber'den öğrenebilirsiniz.

KYK burs sonuçları ile ilgili kesin bir tarih açıklanmadı. Sonuçlar açıklandıktan sonra burs kazanan öğrenciler, e-devlet sistemine giriş yaparak taahhütname onaylayacaklar. Ardından Ocak ayı itibariyle de ilk burslar alınacak. Burs ödemeleri, Ziraat Bankası’ndan yapılacak. Burs ve kredi alacak öğrencilerin seçiminde; ekonomik durum, sosyal durum ve eğitim durumu incelenecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen burs başvuru sonuçları, KYK'nın https://sonuc.kyk.gov.tr/ resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

KYK burs başvuru sonuçları her an açıklanabilir. KYK burs başvuru sonuçları açıklandığı andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.

2018 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2017 yılı için belirlenen KYK burs ve kredi ücreti 425 liraydı. Yapılan 45 liralık artış ile 470 liraya çıkartıldı. İlk defa burs ve kredi alacak öğrenciler Ocak ayında 470 olarak ödeme alacaklar. Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Burs, kredi ödemeleri normal eğitim süresi boyunca yapılır. Burs, karşılıksız verilir. Kredi ise öğrenim süresi sona erdikten sonra peşin ya da taksitle geri alınır.