BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak son durum ne?

KYK 2017 burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak KYK burs başvuru sonuçları son durum ne? Milyonlarca öğrenci KYK burs basvuru sonuclarini merakla bekliyor. KYK burs başvuru sonuçları açıklandığı andan itibaren yurtkur.gsb.gov.tr ve internethaber'de.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci 2017- 2018 burs başvuru sonuçlarını merakla bekliyor. 24 Ekim'de biten başvuru sonuçları her an açıklanabilir. KYK burs başvuru sonuçları açıklandığı andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz. 

KYK burs başvurularının üzerinden 19 gün geçti, sonuç araştırmaları hız kazandı. Kredi veya karşılıksız burs alıp alamayacaklarını merak eden üniversite öğrencilerinin gözü kulağı KYK burs sonuç tarihinde.

KYK BURS SONUÇLARI YURTKUR SORGU EKRANI

KYK burs ve kredi başvuru süreci 24 Ekim’de tamamlandı. Öğrencilerin yurt, burs ve kredi tercihlerinde öncelikli tercihi olan Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK), başvuruları online sistem üzerinden aldı. Şimdi ise başvuruda bulunan tüm öğrencilerin gözü kulağı KYK burs sonuçlarında! Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettikleri ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler öğrenim kredisi alabilecek.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandığı andan itibaren yurtkur.gsb.gov.tr ve internethaber'den öğrenebilirsiniz. KYK burs başvuru sonuçları aynı zamanda e devlet üzerinden de öğrenilebilecek.

KYK BURS ÜCRETLERİ BU YIL NE KADAR?

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, Doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son beş yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimiz yıl 12 Ekim tarihinde başvurusu tamamlanan KYK burs başvuru sonuçları, 17 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yılki KYK burs başvuruları ise 16 Ekim tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın açıklama süreci baz alınırsa, bu yıl 21 ila 24 Kasım tarihleri arasında öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülüyor.