BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs başvuru sonuçları 2017 e devlet bunu yaparsanız kesilir!

KYK burs basvuru sonuclari 2017 e devlet ve kyk.gov.tr sorgu ekranı. KYK burs sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala öğrencilerin heyecanlı bekleyişi başladı. KYK burs sonuçları açıklandığı andan itibaren internethaber'den öğrenebilirsiniz.

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuru sonuçları 2017 açıklanmasına sayılı günler kaldı. 24 Ekim tarihinde biten KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi için KYK burs ve kredi başvurusu yapan binlerce öğrenci merakla sonuçları bekliyor. 24 Ekim tarihinde sona eren başvuruların ardından ''KYK burs sonuçlarıne zaman açıklanacak'' sorusunun yanıtı henüz cevabını bulmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu konu ile ilgili bir açıklama yapmazken Kasım ayı içerisinde 2017 KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KYK BURS SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları hakkında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öğrencilerin heyecanla beklediği sonuçların Kasım ayının son günlerine doğru açıklanması bekleniyor.

KYK burs sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala öğrenciler merakla bekliyor. KYK sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?

(-) Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

(-) Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu kesilmektedir.

(-) 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

(-) En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3' e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir. (Örneğin 1.80 veya 2.00 ortalama altı gibi)

kyk