BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,75
HABER /  GÜNCEL

KYK başvuru tarihi ayın kaçında başlıyor YURTKUR kayıt tarihleri

2018 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, 2018 KYK başvurusu yapma ekranı sayfamızda. Üniversite tercih sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen öğrenciler için şimdi yurt telaşı başladı. 2018 KYK yurt başvuruları 3 Eylül'de başlayacak. KYK başvuruları için şimdi gözler DGS yercih sonuçlarında. KYK başvuruları http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacak.

Abone ol

2018 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor, yurt başvurusu yapma 2018 ekranı sayfamızda olacak. Üniversite kayıtları 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Aynı zamanda KYK yurt başvuruları da o gün başlayacak. KYK yurt başvuruları http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden online olarak yapılacak. Ayrıca 2018 yurt başvuruları için önemli bir uyarı; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYIT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi web sitesinde yapılan açıklama: YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2018 ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELERDİR: Kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerekli kayıt-evrak belgeleri: Öğrencinin ÖSYS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, ikametgah ile ilgili beyanı, askerlik çağında olanlar için “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge”, 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLAMA TARİHİ: Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor, sorusunun cevabını verdi. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, üniversite kayıtları 3 Eylül’de başladığını açıkladı. Aynı gün yurt başvurularının başlayacağını söyledi. Yurt başvuruları, KYK’nın resmi web sitesinde yapılacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR: Burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.