BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

KYK 2016 başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK 2016 burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. KYK 2016 ile ilgili son dakika haberler internethaber.com'da.

Abone ol

KYK 2016 sonuçları açıklandı mı? KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) ne zaman açıklanacak?

KYK gerek öğrenciye yurt imkanları gerek ise burs imkanları ile destek olmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen adaylar ise başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu imkanlardan yararlanmak isteyen öğrenciler her yıl düzenlenen KYK burs başvurularını kaçırmamalıdırlar. Üniversite kaydını yaptırdıktan sonra başlayan başvurular bu yıl içerisinde 24 Ekim tarihi itibari ile başladı. Kredi be burs imkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler 24 Ekim tarihinden itibaren 28 Ekim tarihine kadar KYK burs başvurularında bulunabilecekler. Şartları burs almaya elverişli olan öğrencilere kontenjanlar dahilinde burslar verilecektir. Ancak burs başvurusunda bulunan bir kişiye burs çıkmamış ise kredi alabileceklerdir.

KYK burs başvurularının sonuçlanmasının ardından ise adaylar 2017 tarihinde itibaren değil de Kasım 2016 da burs ya da kredilerini alabileceklerdir. KYK burs sonuçların ise 28 Ekim tarihinden en erken bir hafta sonra açıklanması beklenmektedir. Ancak herhangi bir aksiliği göz önünde bulundurursak KYK burs sonuçları 208 Ekimden en geç iki hafta sonra da açıklanması olağandır. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurup KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler KYK resmi web sayfasını sık sık ziyaret etmelidirler. KYK burs sonuçlarını artık KYK nın resmi web sayfasından sadece bir kaç dakika içerisinde öğrenebilmeniz de mümkündür