BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore ve Fransa arasında 'peynir diplomasisi'

Fransız medyası, Kuzey Kore liderinin Emmental peynirine olan düşkünlüğü nedeniyle bir grup Kuzey Koreli gıda uzmanını 'peynir üretiminin inceliklerini öğrenmeleri' için Fransa'ya gönderdiğini yazıyor.

Abone ol

Kuzey Kore, 'peynir üretme sanatını' öğrenmeleri ve ülkedeki süt ve süt ürünlerinin kalitesini artırmaları için Fransa'ya bir grup gıda uzmanı gönderiyor.

Fransız La Lettre A.fr internet sitesindeki habere göre Kuzey Koreli uzmanlar, Fransa'nın doğu kenti Besancon’daki Ulusal Mandıra Endüstrisi'de eğitim alacak.

Kuzey Korelilerin birkaç ay sürecek eğitimleri, yalnızca Emmental peyniri üretimi üzerine olacak.

İnternet sitesindeki habere göre 'peynir diplomasisi' fikri, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Emmental peynirine düşkünlüğü üzerine doğdu. Habere göre, İsviçre'de okuduğu iddia edilen Kuzey Kore liderinin okulda atıştırmayı en çok sevdiği yiyecek de Emmental'miş.

Kuzey Koreli gıda uzmanlarının başlıca görevi, Fransa'da öğrendiklerini, henüz 'yeterince kaliteli peynir üretmekte başarılı olamayan' Pyongyang’daki mandırada uygulamak olacak.

Kuzey Kore'nin komşusu Güney Kore ise peynir ithal eden ülkelerin başında geliyor.

Amerikan Quartz adlı internet sitesine göre "Güney Kore'nin peynir merakı sayesinde ABD'deki süt fiyatları da daha önce hiç olmadığı kadar yükseldi."

Haberde Güney Kore'de pizza tüketiminin çok yaygın olduğu, ülkedeki en büyük dört pizza zincirinin de peynirlerini ABD'den ithal ettiği belirtiliyor.