BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan sınır birliklerine 'Savaş durumuna geçin' emri

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerilimin son haftalarda tırmanmasının ardından Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, sınırda görev yapan birliklere 'çatışmaya ve gerektiğinde sürpriz operasyonlar düzenlemeye hazır olun' emrini verdi.

Abone ol

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerilimin son haftalarda tırmanmasının ardından Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, sınırda görev yapan birliklere 'Savaş durumuna geçin' emrini verdi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı, "Kim Jong-un, Kore Halk Ordusu komutanına gönderdiği emirde sınırdaki birliklerin her an çatışmaya ve gerektiğinde sürpriz operasyonlar düzenlemeye hazır hale getirilmesini istedi" dendi.

Ağustos ayının başında iki ülke arasındaki silahsızlandırılmış bölgede patlayan bir mayın iki Güney Kore askerinin yaralanmasına neden olunca, Seul yönetimi Kuzey Kore'ye yönelik 'propaganda savaşına' yeniden başlanacağını açıklamıştı.

Propaganda savaşı, Güney Kore'nin Kim Kong-un rejimi aleyhine yayınları Kuzey Kore halkına ulaştırması anlamına geliyor. Sınırda megafonlarla yapılan yayınları Kuzey Korelilerin duyması amaçlanıyor.

48 saat süre

Dün ise iki ülkenin askeri birlikleri sınırda karşılıklı olarak ateş açmıştı.

Kuzey'den yapılan topçu atışlarına Güney Kore 'onlarca topçu atışıyla' yanıt verildiğini açıklamıştı.

Kim Jong-un yönetimi Güney Kore'nin 'propaganda savaşını' 48 saat içerisinde sonlandırmaması halinde askeri müdahale gerçekleştireceğini söylemişti.

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada "Her ne kadar megafonlarla yayın yapılması bir savaş ilanı olsa da, çatışmaların sonlandırılması için görüşmelere başlamaya istekliyiz" dendi.

Güney Kore ordusu ise Kim Jong-un yönetimi aleyhindeki yayınların devam edeceğini açıkladı.