BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,26
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore - ABD savaşı çıkıyor? Başkent boşaltıldı ve...

KUZEY KORE - ABD savaşı için alarm zilleri çalıyor. Kuzey Kore'de neler oluyor, bugün neyi deneyecekler. Dünya son dakika haberlerin geldiği Kore'ye döndü. K.Kore başkenti boşaltıldı halk sığınaklara iniyor.

Abone ol

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un başkent Pyongyang'ın derhal tahliye edilmesi ve şavaş pozisyonuna girilmesi emri verdiği iddia edilirken, ABD'nin bir donanma grubunu Kore yarımadasına göndermesinin ardından, Japonya'nın da kimi savaş gemilerini bu donanma grubuna katılmak üzere hazırladığı duyuruldu.

Rus Pravda gazetesinin Kuzey Kore medyasına dayandırdığı haberde Kuzey Kore ordusunun savaş pozisyonu aldığı ve ülkede sirenler çaldığı belirtiliyor.

HALK SIĞINAKLARA YERLEŞİYOR

Güney Koreli kaynaklar sınırın öbür tarafında halkın sığınaklara yönlendirildiğini ifade ediyor.

JAPONLAR AMERİKAN DONANMASINA KATILIYOR!

ONLARI YERYÜZÜNDEN SİLERİZ: Pyongyang yönetimi geri adım atmıyor e ABD'yi tehdit etmeye devam ediyor. ABD'ye nükleer cevap verebileceğini ilan eden Kuzey Kore'den, "Bize savaş açmaya kalkarlarsa onları yeryüzünden sileriz" açıklaması geldi.

ABD'nin bir donanma grubunu Kore yarımadasına göndermesinin ardından, Japonya'nın da kimi savaş gemilerini bu donanma grubuna katılmak üzere hazırladığı duyuruldu.

ABD DESTEKLENMEYECEK

The Guardian'ın haberine göre bu hamleyle birlikte Japonya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni "caydırmayı" amaçlıyor. Güney Kore'den yapılan açıklamadaysa ABD'nin "önleyici" saldırısının desteklenmeyeceği duyurulmuştu.

PERŞEMBE GÜNÜ NE YAPACAKLAR?
Dünyayı alarma geçiren yeni bir gelişme ise ABD'nin nükleer silah denemesini kırmızı çizgi ilan eden açıklamaları sonrasında, Kuzey Kore yönetiminin ülkedeki yabancı basın mensuplarına 'perşembe günü büyük ve önemli bir olaya hazır olun' demeleri oldu. Bu mesaj sonrası akıllara 'nükleer silah mı' denenecek sorusu oturdu.

Genelde dış dünyaya kapılarını kapatan Pyongyang, büyük askeri silah denemeleri öncesinde basın mensuplarına çalışma izni veriyor. Ülke aynı zamanda 15 Nisan'da gerçekleşecek kurucu lideri Kim İl-sung'un 105. doğum yıldönümü gösterilerine de hazırlanıyor. Bu gösteriler genelde askerlerin resmi geçitlerine ve yeni geliştirilen silahların denemelerine sahne oluyor.

GAZETECİLER GİZLİ BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ
Kuzey Kore'de bulunan yabancı gazeteciler devlet yetkilileri tarafından sabah çok erken saatlerde otellerinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüklerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Gazeteciler yetkililerin cep telefonlarını kapatmalarını istediklerini de bildirdiler.

TRUMP : KORE BELASINI ARIYOR
ABD Başkanı, dün de Twitter hesabında "Kuzey Kore belasını arıyor. Eğer Çin yardım etmeye karar verirse, bu harika olur. Eğer yardım etmezse, biz onlarsız bu problemi çözeceğiz" diye yazmıştı. Fox Business kanalında ise Kuzey Kore'yi durdurmak için tereddüt etmeyeceklerini bir kez daha ilan etti. Uçak gemisi USS Carl Vinson'ın başını savaş gemilerini bölgeye gönderdiklerini hatırlatan Trump, bölgede denizaltılarının da bulunduğu mesajını verdi.

Kim Jong-Un'un seks skandalları bakire kızları toplayıp...