BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kıbrıs’ta Erdoğan memnuniyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine başladıktan sonra ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirmesi KKTC basınında geniş yer buldu. Birçok gazete Er...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevine başladıktan sonra ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirmesi KKTC basınında geniş yer buldu. Birçok gazete Erdoğan’ın adadaki çözüm sürecine ilişkin açıklamalarına vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından KKTC’de yayın yapan Kıbrıs gazetesi manşetten verdiği haberine “Erdoğan’dan tam destek” başlığını attı. Bir başka gazete Havadis, “Çözüm İradesi Devam Ediyor” derken Haberal Kıbrıs ise, “Elektrik, Su, Çözüm” başlığını attı. Vatan gazetesi okuyucularına, “Tarihi Ziyaret” başlığıyla haberi duyururken Güneş gazetesi de “Önce Su, Sonra Elektrik” başlığını attı.
Star Kıbrıs gazetesi adadaki barış sürecine vurgu yaptığı haberinde “Seyirci Değil Garantörüz” başlığını atarken Kıbrıs Postası, “Ara Bölgeden Vazgeçmeyiz” başlığını attı. Diyalog gazetesi, “Son Söz” başlığını atarken Ortam gazetesi “Mecliste Gerginlik Sokakta Eylem” Afrika gazetesiyse Edoğan’ın adaya gelişinin eleştirerek, “Emret Sultanım” başlığını attı.

HALK DA MEMNUN
Öte yandan KKTC’de yaşayan halk da Erdoğan’ın adaya gelişine destek verdiklerini açıkladı. Lefkoşa’da esnaflık yapan Baki Kocakervan açıklamasında Erdoğan’ın bir an önce barış sürecini yürürlüğe sokması gerektiğini belirterek, “Bütün halkın ümidi sayın cumhurbaşkanı Erdoğan. Başbakanlığı döneminde de çok güzel çalışmaları oldu biliyoruz. Halk farkındadır. Buradaki halkın işsizliği, dükkanların boşaltılmaları, hiçbir yer doğru dürüst çalışmıyor Yıllardır uygulanan ambargo zulüm olmuştur. Gerçekten hepimiz esnaf olarak boş oturuyoruz. Bir an önce Erdoğan’ın buraya barış getirmesini diliyoruz, zor durumdayız. Barış olursa burası çok güzel olur. Zaten Avrupa’dan daha güzel burası. İnşallah Erdoğan kısa bir süre içerisinde burası ile Rumları kapılarının açılmasını sağlar” dedi. Bir başka KKTC’li vatandaş ise elektrik ve su probleminin Erdoğan döneminde çözüleceğini belirterek, “Erdoğan’ın Kıbrıs’a gelişinden çok memnun olduk. Elektrik ve suyu söz verdiği gibi getirecektir. Cumhurbaşkanımıza inanıyorum. İlk olarak Kıbrıs’a geldiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı olarak KKTC’ye gelen Erdoğan’a tepkilerin olduğunu dile getiren bir başka KKTC vatandaşı ise “Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez yurtdışı gezisini buraya yaptı sayın Erdoğan. Sayın Erdoğan’a burada belli noktalarda tepki koyanlar oldu. Bu da anlaşılır bir şeydir çünkü Erdoğan Başbakanlığı sürecinde Türkiye’deki tırnak içerisinde demokrasi adı altında uyguladığı yaptırımlar, davranışlar hoş karşılanmadı. Kıbrıs konusu dışında Erdoğan’ın Kıbrıs’a dair görüşlerine şahsen ben katılmıyorum” dedi.
(İHA)