BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Irak'tan acı üstüne acı haber! Şehit sayısı yükseldi

Irak'ın kuzeyinde Zap Bölgesinde devam eden operasyonlardan bir acı haber daha geldi. Dün iki şehit verilen bölgede PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu bu sabah 2 asker daha şehit düştü.

Abone ol

IRAK'ın kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Zap Vadisi Bölgesi'nde yuvalanan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyona devam edilirken bugün bir acı haber daha geldi. operasyonu sürdüren 2 asker daha PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Böylece 24 saat içerisinde aynı bölgede şehit düşen askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

Irak'ın kuzeyindeki Çukurca ilçesinin karşısına düşen Irak topraklarındaki Zap Vadisi Bölgesi'nde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken dün akşam saatlerinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 37 günlük evli Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki Furkan Aydın ile 1 hafta önce evlenen Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer şehit oldu, 1'i ağır 2 asker yaralandı. Bu olayın ardından Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetleri ile düzenlenen hava operasyonda 6, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlenen operasyonda 2 olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.

BİR ACI HABER DE BU SABAH GELDİ: 2 ŞEHİT

Bölgede arazi arama tarama operasyonu devam ederken bu sabah erken saatlerde yine el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit düştü. Böylece bölgede son 24 saat içerisinde 4 asker şehit düştü. Bu bölgede devam ettirilen operasyonda 8 terörist daha ölü ele geçirilirken etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı da 16'ya çıktı.

Bu sabah şehit olan kimlikleri henüz açıklanmayan şehit iki askerin cenazesi Hakkari Dağ Tugay Komutanlığı'na getirildi. Bu sabah 4 asker için uğurlama töreni yapılması bekleniyor.

Şehitlerin isimleri belli oldu bu illere ateş düştü

SENİ VATANA KURBAN VERDİM YAVRUM

Zap bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Gezer'in naaşı, memleketi Erzurum'a getirildi. Cenazenin havalimanına getirilişi sırasında şehidin eşi Ayşegül, annesi Zeynep, babası Ümran Gezer ile yakınları güçlükle ayakta durdu. Kadın askeri personelin desteğiyle ayakta durabilen anne Zeynep Gezer, "Seni vatana kurban verdim yavrum" diyerek ağıt yaktı. Sehit Gezer'in 3 gün önce yıllık izinde olduğu için memleketi Erzurum'a geldiği, izninin devam etmesine rağmen çağrılması üzerine Zap bölgesindeki göreve gittiği öğrenildi.