BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Irak'an flaş Türkiye açıklaması

Bağımsızlık referandumu yapan Kuzey Irak'ın Başbakanı Neçirvan Barzani'den Türkiye açıklaması geldi.

Abone ol

Dünyanın karşı çıktığı 'Bağımsız Kürdistan' referandumu sonrası Türkiye'nin büyük tepkisini çeken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, “Türkiye’yle ilişkilerimizi normalleştirmek için her şeyi yapacağız” dedi.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyeti, Değişim Hareketi’yle (Goran) görüştü. Görüşme sonrası konuşan Barzani, Türkiye ile ilişkileri hakkında açıklama yaptı.

“Türkiye’yle olan düğümü çözmek çok kolay değil ama ilişkilerin eski seviyesine dönmesi için çaba göstermeliyiz” diyen Barzani, devamında şunları söyledi:

“Kürditan Bölgesi’nde yaptığımız, daha önce de vurguladığımız gibi, Bağdat’tan ümidimizi kesmemizin sonucuydu. Hiçbir komşumumuz için tehdit değiliz. Komşu ülkelerle olan dostluk, ekonomik, siyasi, toplumsal ilişkilerimizi hep daha ileriye taşımak istiyoruz. Referandum konusunun Irak’la ilgisi var ve bu Irak çerçevesinde çözülmeli. Bu sorunu Bağdat’la çözüme ulaştırmamız için onlar da yardımcı olmalı.”