BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  GÜNCEL

Kuvvetli yağış Antalya'yı felç etti!

İki gündür Kumluca'da devam eden yağışlar nedeniyle tarım alanları sular altında kaldı.

Abone ol
Kumluca ilçesi ve çevresinde iki gündür aralıklarla devam eden yağış ve beraberindeki hortum sonucu çok sayıda serayı su bastı, seraların örtüleri yırtıldı, heyelanlar meydana geldi.
 
İlçeye bağlı Göksu, Kum, Hacıveliler, Mavikent ve Adrasan mahallelerinde su baskını ve hortumun etkili olduğu öğrenildi. Gün içerisinde yaşanan heyelanlar sonucu Salur, Karacaören, Güzören, Altınyaka, Karacaağaç ile Adrasan mahallelerine ulaşım aksadı. Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından söz konusu yerlerle ulaşım yeniden sağlandı.
 
Akşam saatlerinde Altınyaka Mahallesi ile ilçeyi Antalya'ya bağlayan alternatif Altınyaka yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle Altınyaka Mahallesi'ne ulaşım kesildi.
 
Havanın kararmasıyla ekipler çalışmalara ara verdi. Altınyaka yolunun ulaşıma açılması için çalışmalara yarın devam edileceği öğrenildi. Gece boyunca Kumluca Belediyesi ekiplerinin teyakkuzda olacağı bildirildi.
 
Öte yandan, Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü ekipleri, doluluk oranı yüzde 98,8'e ulaşan Kumluca'daki Alakır Barajı'nda taşkın ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.