BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  DÜNYA

Kuveyt'te cami katliamında flaş gelişme!

Kuveyt Başbakanı Sabah, saldırıyı, IŞİD'in Suudi Arabistan'daki kolu "Vilayeti Necd"in üstlendiğini açıkladı.

Abone ol

Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah, İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen saldırının ulusal birliği hedef aldığını belirtti.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberine göre, olay yerinde basın açıklaması yapan Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah, "Bu terör olayı ulusal birliğimizi zayıflatamayacak" dedi.

Sabah, olayın Kuveyt toplumunu ve ulusal birliği hedef aldığını vurguladı.

Olaya ilişkin basın açıklaması yayımlayan Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, Kuveyt'e yönelik terör ve fitne çıkarma projesinin halkın destekleriyle toprağa gömüleceğini kaydetti.

Geçmişteki karanlık projelerde olduğu gibi bugün de Kuveytlilerin birliklerini koruyarak dünyaya ders vereceğinin altını çizen Ganim, halkın önünde, tüm bunlardan zaferle çıkmaktan başka bir seçenek bulunmadığını ifade etti.

Kuveyt Enformasyon Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise devlet televizyonundaki süre gelen ramazan programlarının durdurulduğu ve bunun yerine haber programlarının yayımlanacağını duyurdu.

Terör örgütü DAEŞ'in "Vilayeti Necd" isimli Suudi Arabistan kolu ise yaptığı yazılı bir açıklamayla saldırıyı üstlenirken eylemi gerçekleştirenin Ebu Süleyman el-Muvahhad olduğunu duyurdu.