BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  SAĞLIK

Kutu içeceklerde çift kapaklı hijyen dönemi

Teneke kutuda yılda 4 milyar adet içeceğin satıldığı Türkiye'de hijyen kapaklı dönem başladı. Mypac şirketi, kurduğu özel hijyen takımlarıyla restoran ve kafelerdeki teneke kutulu içecekleri temizleyerek kapak takıyor

Abone ol

TÜRKİYE'de teneke kutulu içeceklerde hijyen dönemi başladı. Alman-Türk ortaklığıyla kurulan ve şu anda sadece Türkiye’de faaliyet gösteren Mypac şirketi, kurduğu özel takımlarla Türkiye’deki restoranlardaki teneke kutulu içecekleri temizleyerek, patentli özel kapağıyla kapatıyor.

Böylece tüketiciler, teneke kutu üzerindeki mikroplardan uzak tutulup, sağlıklı tüketim yapıyor.

BANDROL YAPIŞTIRILIYOR

Restoran ve kafeler, bir veya iki haftalık teneke kutulu içeceklerini stoklarına çektiği zaman Mypac’in oluşturduğu hijyen takımları çağırıyor. Gelen takım, öncelikle Almanya’dan özel ithal edilmiş sıvılarla teneke kutulu içecekleri temizliyor. Bu temizlik işlemi bittikten sonra teneke kutulara patentli plastik kapaklar takılıyor. Tek kullanımlık olan bu kapaklara son olarak kutunun dezenfekte edildiğini belirten bir bandrol yapıştırılıyor. Bandrolden sonra ise teneke kutulu içecekler, Mypac’in hazırladığı ve kutularda saklanıyor. Öte yandan Mypac kapakların üzerine, işletmelerin kendi logoları veya reklamları yapıştırılabiliyor.

120 RESTORAN SATIŞA BAŞLADI

Radikal sinin haberine göre, teneke kutulara hijyenik kapak dönemi yaklaşık 3 ay önce Türkiye’deki işletmelere sunuldu. Mypac’li kutular şu anda Türkiye’de 120 farklı restoran ve kafede kullanılıyor. Bu noktalarsa ‘mypac.com.tr’ internet adresindeki harita üzerinde belirtiliyor. Türkiye’de yılda 4 milyar teneke kutulu içecek tüketildiğine dikkat çeken Baylav, Türkiye’deki pazardan yıl sonuna kadar yüzde 10 pazar payı almayı hedeflediklerini söyledi. Baylav, “Hedeflerimizden bir tanesi, Türkiye’de kutulu içecek üreten bir şirketin hemen üretimden sonra fabrikada Mypac montajı yapabilmek. Böylece Türkiye’deki büyüme hızımıza ivme katabileceğiz” şeklinde konuştu.

HASTALIK İDDİASI

Teneke kutulu içeceklerin sağlıksız olduğuyla ilgili iddialar, sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin 100 metal kutulu içecek üzerinde yaptığı araştırmaya göre muhafaza edilmeyen kutuların ağıza temas etmesi durumunda idrar yolu enfeksiyonu, sarılık ve tüberküloz gibi hastalıklara neden olabileceği iddia ediliyor.