25 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB54.885
  • Euro2,3075
  • Dolar1,8405
  • Altın620,35
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    18°C

     
  • İzmir
    21°C

     

DÜNYA

11 Mart 2010 Perşembe 23:492 Yorum1354 okunma

Kutsal topraklara çırılçıplak girecekler


REKLAM
REKLAM

Büyük gruplar halinde çıplak insanların fotoğraflarını çekmesiyle tanınan Amerikalı fotoğraf sanatçısı Spencer Tunick'in İsrail'de de çekim yapma talebi, tartışmalara neden oldu.

Talebin gündeme geldiği İsrail parlamentosunda (Knesset) dinci kanattaki partiler, özellikle koalisyonda yer alan Şas partisinin milletvekilleri talebi öfkeyle karşıladılar ve çıplak fotoğrafları sert dille eleştirdiler.

Şas milletvekilleri, çıplak resim çektirmenin "fuhuştan" başka bir şey olmadığı görüşünü savundular.

Şas milletvekili Nissim Zeev, "kutsal topraklarda topluca çıplak fotoğraf çekme fikrinin delilik olduğunu" söyledi. "Bu fotoğrafların insanları hayvanlaştırdığı" yorumunu yapan Zeev, fotoğrafçının sanatsal bir görevi olduğunu anladığını belirterek, "Ancak fuhuşun sanat haline getirilmesi de ilginçtir" diye konuştu.

Şas partisi milletvekili, bu fikre destek veren Turizm Bakanı Stas Misezhnikov'u da eleştirdi ve "Nasıl bir Yahudi kültürüdür, nasıl değerlerdir bunlar... Hepimiz deliriyor muyuz" dedi.

Yahudi Evi (Habayit Hayehudi) partisi milletvekili Uri Orbah da fotoğrafların çekimi için önerilen yerlerden Ölü Deniz'in, dünyada deniz seviyesinin altında bulunan yegane yer olduğunu ifade edip, "Bundan sonra bu seviye daha da düşecektir" diye konuştu.

Hükümet adına eleştirileri cevaplandıran Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Yardımcısı Orit Noked ise henüz düşünce safhasında olduğunu belirttiği proje nedeniyle milletvekillerinin endişeye kapılmasının yersiz olduğunu söyledi.

Tunick'in, Tel Aviv limanında ve Ölü Deniz sahillerinde toplu çıplak fotoğraflar çekmek istediği ve bu amaçla Tel Aviv Belediyesine başvuruda bulunduğuna ilişkin bir haber, hafta başında İsrail basınında yer almıştı.

Tel Aviv Belediyesi fikri memnunlukla karşılarken, Belediye Basın Sözcüsü, bunun Tel Aviv'i dünyaya tanıtmak için harika bir yol olduğu açıklamasını yapmıştı.

Tel Aviv'in aksine, Ölü Deniz'in içinde bulunduğu Tamar Bölgesi Konseyi Başkanı Dov Litvinoff, "Böyle bir projeye kesinlikle karşı olduğunu" belirterek, "Ben oldukça liberal ve açık görüşlü bir insanım, ama bir kamu görevlisi olarak, başında bulunduğum konseyin böyle tartışmalı bir projeye destek vereceğini sanmıyorum" dedi.

Litvinoff, her şeyden önce Ölü Deniz'in kamuya açık bir mekan olduğunu, binlerce çıplak insanın görüntü vermesinin Ölü Deniz'e değil, "kendisini artist olarak tanımlayan birine" yarar sağlayacağını kaydetti.

 
Bu elma her derde deva!
 
Dünya25 Mayıs 20123300 Kez İzlendi!
Yaşlı kadın paraşüte asılı kaldı 80 yaşındaki adrenalin tutkunu İngiliz Laverne isimli kadın daha önceden karar verdiği gibi her 80 yaşında paraşütle atlamak istiyordu.
Güncel25 Mayıs 20123700 Kez İzlendi!
Bu fotoğraflara inanamayacaksınızEdirne’de etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi.
Dünya25 Mayıs 2012
İşte Hıristiyanlığı bitirecek İncil84553 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Operasyonda canlı bomba düzeneği bulundu3862 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Kavgada bağırsakları döküldü8789 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012902 Kez İzlendi!
Polisten anlamlı yardımPolis dar gelirli öğrencilere kıyafet yardımında bulundu.
Bilim/Teknoloji25 Mayıs 201215863 Kez İzlendi!
iPad'inizde olması gereken uygulamalarIPhone, Ipad ve Android sistemli akıllı telefonlar, hayatımızınbir parçası haline geldi. Önceden işlerimizi halletmek için PC başında vakit geçirmemiz gerekirdi, Oysa şimdi öyle değil. Bu cihazlar için geliştirilen bir çok mobil yazılım ile işlemlerimizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz.
Yaşam25 Mayıs 2012
Onu evden 30 kişi çıkardı11961 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Bonomo'nun çığlıkları evi inletti8832 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Ünlü yönetmenin burnu kırıldı 2797 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 201247060 Kez İzlendi!
İşte o akıl almaz av sahnesiTanzanya’da karşısına çıkan bir deve kuşunun peşine düşen çita avlanırken az kalsın av oluyordu. Avlamak için deve kuşunun peşine düşen çita devekuşunu sinirlendirince işler tersine döndü.
Yaşam25 Mayıs 201286207 Kez İzlendi!
Bu söz Türkiye'yi salladıSon günlerde internette tıklanma rekoru kıran 'Lan oğlum bak git' videosu sosyal medyayı sallamaya devam ediyor.
Güncel25 Mayıs 2012
Bombalı araçla saldırıdan fotoğraflar57599 Kez İzlendi!
Medya25 Mayıs 2012
İşte Osmanlı-Kıyam'ın kamera arkası14990 Kez İzlendi!
Magazin25 Mayıs 2012
O karar sonrası böyle görüntülendi 17918 Kez İzlendi!
Magazin25 Mayıs 201210814 Kez İzlendi!
Hayranları ünlülere nefes aldırmıyorTV, sinema ve müzik dünyasının ünlüleri sokağa çıktıklarında bile rahatça yürüyemiyorlar. Nereye adım atsalar etrafları hayranları tarafından sarılıyor.
Magazin25 Mayıs 201224412 Kez İzlendi!
Beren'den transparan şov!2012'ye birliktelikleri ile damgasını vuran Kenan Doğulu-Beren Saat çiftinin aşkları tüm hızıyla devam ediyor...
Haber25 Mayıs 2012
Abdullah Gül Google'ı gezdi11522 Kez İzlendi!
Medya25 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri12489 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 2012
Yurdum insanından yaz manzaraları25678 Kez İzlendi!
Kültür-Sanat25 Mayıs 201214427 Kez İzlendi!
Eurovision yarı finalinden karelerEurovision şarkı yarışmasındaki temsilcimiz Can Bonomo'nun finale kalmayı başardığı yarı final'den en renkli kareler...
Güncel24 Mayıs 201234958 Kez İzlendi!
İzmir'den inanılmaz yağış görüntüleriİzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı.
Güncel24 Mayıs 2012
Polise kılıçla saldırdı26238 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Kenan Evren'nin ismi kaldırıldı 3621 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
Maylo çocukların yüzünü güldürdü2939 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 20128155 Kez İzlendi!
Gül'ün ABD temasları Twitter'daCumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentindeki temaslarını, ''Twitter''dan takipçileriyle paylaştı.
Güncel24 Mayıs 20122364 Kez İzlendi!
PKK'nın finansör kaçakçıları adliyede PKK'ya finansal destek sağlayanlar adliyeye getirildi
Yaşam24 Mayıs 2012
100 operasyonla bu hale geldi23867 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Acun Ilıcalı'nın kaşı yarıldı34666 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Yapımcılarıyla davalık olan ünlüler16009 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (2) adet yorum eklenmiştir.
AFyavuz
12 Mart 2010 Cuma 00:30
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
hasancankar
12 Mart 2010 Cuma 00:27
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...