BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kutandan dış politika çıkışı!

Kutan, dış politikada ulusal, manevi ve ahlaki değerlerin her geçen gün biraz daha çökertildiğini savundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin İstanbul il başkanlığınca Zeytinburnu'ndaki bir düğün salonunda düzenlenen "Seçim Hamlesi" başlıklı toplantıya katıldı.

Türkiye'nin, tehlikeli bir gidişin içinde olduğunu, ülkede maddi kriz ve manevi bunalım yaşandığını savunan Kutan, dış politikada da Türkiye'nin önüne adım adım 2. Sevr Anlaşması'nı getirecek haince çalışmalar yapıldığını ileri sürdü. Kutan, şunları kaydetti:

"Yanlış zihniyetler Türkiye'yi bu hale getirdi. Bu zihniyetlerin özelliği, Batı taklitçisi olmaları ve Batı'yı üstün görmeleridir. 'Batı medeniyetinin yanında olmak zorundayız' diyorlardı. Son yıllarda Batı medeniyetinin ne olduğunu Afganistan ve Irak'ta gördük. İnsanlara değil, hayvanlara dahi layık olmayan işkencelerde Batı medeniyetini gördük. 'Özgürlük getireceğiz' diyorlardı, işkence ve kan getirdiler."

Kutan, Türkiye'nin şu anda "milli ve şahsiyetli bir dış politikası olmadığını" ileri sürerek, dış politikanın ABD ve AB'ye, ekonominin ise IMF, Dünya Bankası ve uluslararası büyük sermaye kuruluşlarına havale edildiğini iddia etti.

Kutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ihracat patladı" dediğini kaydederek, "İthalattan neden bahsetmiyorsunuz? Her sene 45 milyar dolar ithalata borçlanıyorsunuz" diye konuştu.