BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  MEDYA

Kütahyalı'dan ilginç 25 bin dolar iddiası

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugün yazısında 2023 için olay yaratacak bir formül vereceğini duyurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te kişi başına 25 bin dolar milli gelir olacağını yazdı.

Rasim Ozan Kütahyalı, "Bunun formülü çok açık. Amerika'yı yeniden keşfetmenin âlemi yok. Yarın bu formülü yazacağım" dedi.

Türkiye'nin en önemli meselelerinden biririr enerji olgusu olduğuğuna işaret eden Rasim Ozan Kütahyalı, bu hakiki gündemin hiç konuşulmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Dünkü konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan enerji meselesini gündeme getirdi. Fakat Cumhurbaşkanı'nın sözleri bile kamuoyunda bu meselenin konuşulmasını yeterince ateşleyemiyor. Enerjinin, Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemin en önemli unsurlarından, tartışma konularından ve hedeflerinden biri olduğuna işaret etti Erdoğan. Türkiye'nin zengin doğal kaynakları bulunmadığını, petrol ve doğalgaz kaynakları sınırlı olan Türkiye'de, diğer kaynakların tamamı devreye girse bile enerjide dışa bağımlılığın ortadan kaldırılamayacağını söyledi."

TELEFONLARIN DİNLENMESİ BOŞUNA DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlemelerle ilgili sözlerini köşesine taşıyan Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhurbaşkanı'nın şu sözlerinin önemli olduğuna vurgu yaptı:

"Enerji Bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi, bunların bir yerlere servis edilmesi boşuna değildir. Bunun üzerinde durmamız gerekir. Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılığıyla cümle âleme servis edilmesi herhalde habercilik çabası olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir. Nitekim Türkiye'yi ekonomik olarak kıskaca almak isteyenlerin önce finans ve inşaatla birlikte, enerji sektörüne, o alanda yatırım yapan işadamlarımıza yöneldiğini görüyoruz. Gezi olayları sırasındaki ekonomiyi durdurma çağrısı, meselenin ağaç olmadığını, asıl niyetin çok farklı olduğunu ortaya koyan ipuçlarından biriydi. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişiminde hedef alınan, çökertilmek istenen isim ve firmalar da bu girişimin gerisindeki gerçek niyeti ortaya koyuyordu.

Türkiye'nin TANAP gibi, Kuzey Irak petrollerinin Ceyhan'dan dünyaya satışı, Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri gibi enerji projelerinin kimleri, niçin rahatsız ettiğini gayet iyi biliyoruz. Hatta Çözüm Süreci'ne yönelik provokasyonların bir kısmının da gerisinde benzer dertlerin olduğunu çok açık, net görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın, açık ve net söylüyorum; Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim, 77 milyon insanımıza sözümüz var."

KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR 25 BİN DOLAR

Rasim Ozan Kütahyalı, yazısını 'Türkiye'nin 2023'te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağını' söyleyerek bitirdi:

Erdoğan'ın liderliği ve Davutoğlu'nun Başbakanlığında 8-9 sene sonra 2023'te, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında en az 2 trilyon dolar büyüklüğe sahip Büyük Türkiye hedefimiz var. 2023'te kişi başı milli gelir en az 25 bin dolar, ihracat ise en az 500 milyar dolar olmalı. Bu rakamlar dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birinin Türkiye olacağı anlamına geliyor.

Peki bu nasıl olacak? Bu hedeflere nasıl ulaşılacak? 2023'te kişi başına 25 bin dolar milli gelir asla hayal değildir. Bunun formülü çok açık. Amerika'yı yeniden keşfetmenin âlemi yok. Yarın bu formülü yazacağım.