BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir Belediyesi'nden hayvanseverlere çağrı

Ataşehir Belediyesi kuşlar için hazırlanan ekmek ağaçları ile Ataşehirlilere destek çağrısı yaptı.

Abone ol

Sokak köpeklerinin aç kalmaması için gece geç saatlere kadar mama dağıtan, sokak kedilerinin üşümemesi içinse “Kedi Evleri” projesini başlatan Ataşehir Belediyesi, şimde de kar örtüsü yüzünden aç kalan kuşlar için hazırlanan ekmek ağaçlarını asarak, "Hepimiz kadar onların da yaşam hakkı var, bir kaç parça ekmekle onlarca kuşu açlıktan ölmekten kurtarabilirsiniz" çağrısı yaptı.

5 lt’lik su damacanaları ile kolaylıkla herkes tarafından da hazırlanabilecek olan kuş ağaçlarının bir kaç örneği, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Sürmen eşliğinde Özgürlük Parkı’ndaki ağaçlara asılarak, duyurulmuş oldu. Kuşlar, özellikle de serçeler, ekmek ağaçları sayesinde plastik damacanaların içindeki ekmekleri yiyerek, soğuk kış ayları boyunca yiyecek bulamamaktan ve açlıktan ölmekten kurtulmuş olacaklar.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Sürmen "Sokaktaki sahipsiz hayvanlar bize Allah'ın emanetleridir. Kedinin, köpeğin, kuşun yaşam hakkı kimsenin umurunda değil. Onları unutmamak ve sahip çıkmak zorundayız. Bu hepimizin boynumuzun borcu. Başta hayvanseverler olmak üzere tüm Ataşehirlilerin bizi sonuna kadar destekleyeceğinden eminim. Her balkonda birer ekmek ağacı görmeyi umuyoruz" dedi.